Swaziland

 


Langs een groene bergachtige weg rijden we Swaziland binnen. 

Aan de douane zijn ze weer allemaal moe. Dat is goed voor ons, dan mogen we door, eerst nog wel roadtax betalen (3€) En we kunnen weer verder. We bezoeken Mantenga Falls, maar spijtig genoeg staat de zon verkeerd en kunnen we geen goede foto’s nemen. 

We verblijven die nacht in de Mantenga Lodge, een aanrader, we krijgen weer een upgrade, zonder te weten hoe dat komt, maar dat komt wel meer voor. Swazi’s zijn toch vriendelijke mensen hé, en lekker koken kunnen ze ook! 

Verder rijden we langs een scenic route door Swaziland, mensen kijken ons na, maar dat zijn we ook al gewoon. We rijden langs groene heuvels met af en toe een klein dorpje, het is afgelegen, hier geen toeristen. We zien allemaal koeien op de weg, en als we dichterbij komen zie ik een dode koe in de boom hangen! Mensen zijn die koe aan het slachten! En er staan er nog te wachten om geslacht te worden. 

We stoppen aan een restaurant voor een koffie, frisdrank en een banaan, en betalen 1€. De barman vraagt van waar we zijn; België? En zijn jullie helemaal met de auto tot hier gereden? Naast het restaurant is een “fashion store”, ik ga even kijken maar de muziek staat zo luid dat ik het rap voor bekeken hou. 

Terug een grensovergang. Een politieman komt naar ons toe en vraagt in zeer slecht engels of we niets aan te geven hebben. Hij doet alsof hij ons niet gelooft en vraagt onze rijbewijzen. Het ziet ernaar uit dat hij wat moeilijk wilt doen, maar ik denk dat hij onze rijbewijzen niet kan lezen en laat ons dan toch maar door.

Geen opmerkingen: