Hlane

 


Terug richting Swaziland, naar Hlane. 

Als we in Swaziland zijn stoppen we bij Nisela voor een koffie. Normaal is hier een grote waterdam met enkele dieren maar door de aanhoudende droogte is de dam nu leeg. In Siteki stoppen we om te tanken en naar de winkel te gaan. 

Naast de winkel is een café, een vrouw komt uit het café naar me toe, ze roept “Welcome! You are from Durban! Welcome!”, ze heeft een grote fles bier in haar hand en ze is blijkbaar al goed aangeschoten. Ik antwoord “No I’m not! The car is from Durban!” Ze doet een hele uitleg en vraagt of we mee komen drinken. Het is zaterdagmiddag en vele mensen lopen hier rond met een fles bier of wiskey in hun hand. 

We willen terug vertrekken maar ze blijft maar praten. Dan geeft ze ons nog de wijze raad : “Don’t drink and drive!” 

Als we in Hlane aankomen parkeren we onze auto voor “onze” cottage en zonder iets uit te pakken lopen we al naar de waterhole. Hippo’s liggen in het water. Dan komt er een neushoorn aan,.... en nog één, en nog één! Ze blijven maar komen! Het zijn er 11! 

S’nachts horen we leeuwen brullen! Volgende morgen na het ontbijt gaan we een game drive doen, we zouden graag de leeuwen willen zien, of dat gaat lukken? In een redelijk nieuwe Toyota safariwagen vertrekken we. We zien olifanten, een python in een boom, en een beetje later 6 leeuwen! Eén leeuwin en 5 nog jonge leeuwen. We blijven een hele tijd bij hen staan. Ze zijn lui, juist hun buikje goed rond gegeten en nu lekker lui wezen. Een beetje spelen, wat wassen en wat liggen en rekken. 

Daarna zien we nog olifanten en een neushoorn met een kleintje! Als we terug zijn gaan we aan de waterhole zitten. Er komen neushoorns af. Eén van hen komt wel heel dichtbij, gaat voor ons liggen en lijkt wel te slapen. Hij snurkt zelfs. 

Hier zitten we dan, met een slapende neushoorn nog geen 2 meter voor ons! Er komen nog neushoorns bij, twee beginnen er te vechten, het wordt hier spannend! We blijven heel de namiddag hier zitten en kijken naar national geographic maar dan niet op tv, in het echt!

Geen opmerkingen: