Tembe Elephant Park



Voordat we naar Tembe vertrekken informeren we ons naar de conditie van de weg. 

De voorbije dagen hadden mensen stenen op de weg gegooid en vanalles in brand gestoken uit protest. Maar blijkbaar zou alles terug gekalmeerd zijn. 

Als we daar aankomen staan er een paar vrouwen te zingen en te dansen voor ons, dat voelt wel goed. We mogen hier niet zelf rijden omdat je een 4x4 nodig hebt, maar de 2 dagen dat we hier zijn rijden we mee met een open safariwagen, een defender! 

We krijgen een grote tent met een 2 persoonsbed in en badkamer en een buitendouche, onze bushdouche! In de namiddag gaan we een Game drive doen, onze chauffeur heet Nkosi. We spotten een olifant die altijd maar dichter komt, en natuurlijk weer langs mijn kant! Die komt zo dicht! Hij komt langzaam voorbij ons terwijl hij gewoon verder eet. En dan verdwijnt hij weer in de bush, oef! 

We stoppen voor een koffie. In de bush zien we enkele giraffen die ons nieuwsgierig aankijken. Ze blijven maar staren naar ons, wie spot er wie? Verder zien we nog nyala, impala, buffalo, duiker, waterbuck. 

S’avonds bij het avondeten wordt er gezongen door de meisjes die ons bedienen. Er is een jarige en hij krijgt nog een taart ook! Iedereen krijgt een stukje. We praten wat na met mensen uit Australïe maar dan wordt het toch tijd om in bed te kruipen, morgen weer op om 5 uur. 

De volgende dag gaan we na de game drive naar de hide, waar regelmatig olifanten gespot worden, en wij hebben ook geluk, er staan er zeker 11. 

Na de laatste morning game drive gaan we ontbijten en maken ons klaar om te vertrekken. We nemen afscheid van onze mede game-viewers, het australische koppel en onze driver Nkosi.

Geen opmerkingen: