Krimmler Waterval in Oostenrijk

 



Onderweg in Oostenrijk proberen we van de tolwegen weg te blijven. 

We stoppen aan de Krimmler watervallen en gaan deze bezoeken. Zo onderbreken we de lange tocht naar Kroatië even, wat we toch aangenamer reizen vinden.
De Krimmler watervallen is in het Nationalpark Hohe Tauern gelegen. Het blijken de grootste watervallen van Centraal Europa te zijn, met een valhoogte van bijna 400 meter. Het water stort zich naar beneden in 3 stappen. (zie fotos Krimmler waterval). We maken de wandeling langs de waterval naar boven. We worden nat van al dat opspattende water. Eenmaal boven genieten we van een lekker pintje en dan terug naar beneden.

Na de middag rijden we verder en  s’avonds overnachten we op een camping in Matrei in Osttirol, camping Edengarten.
Het is slecht weer, het regent, en dan is het niet zo leuk om zelf te koken. Dus eten we s’avonds in het restaurantje van de camping zelf. Heel lekker eten en betaalbaar.
De dag erna rijden we verder richting Slovenië. Eerst nog de Wurzenpass over en dan rijden we Slovenië binnen ter hoogte van Kranjska Gora. Hier kopen we wel een autovignet omdat we denken dat het ons te veel tijd gaat kosten om langs de secundaire wegen te rijden.

Geen opmerkingen: