Krka Nacionalni Park


 

Naar het nationaal park Krka nu. 

Eerst richting Sibenik en dan naar Skradin. Hier stappen we op een boot die ons in het nationaal park brengt. Er is een grote adembenemende waterval waar je ook kan zwemmen in het ondiepe water. Vele mensen zijn hier aan het zonnen op de graskant of wat pootje baden en plonsen in het water. Wij wandelen wat verder naast de waterval naar boven. Hier heb je prachtige uitzichten op de waterval. Er staan ook wat stalletjes waar je vanalles kan kopen. Bij een oud vrouwtje die haar middagdutje aan het doen was, kopen we twee flesjes zelfgemaakte fruitjenever. Ze verkoopt ook nog andere kruidendrankjes.

Tussen Lozovac en Skradin vinden we een camping, camp Krka. Heel vriendelijke mensen en we eten hier ook weer heel lekker! De dag erna rijden we wat rond in de omgeving en zo komen we eigenlijk terecht in de “middle of nowhere”. We wilden rond het meer Visovacko rijden, maar de brug is weg. En langs de kant van de weg zien we gevaartekens staan die ons waarschuwen dat hier nog landmijnen liggen. We keren dan maar terug en we stappen terug op een boot om zo de omgeving te verkennen. De boot vaart in de canyon van de Krka rivier en we meren aan aan een kerkje. Het was weer een prachtige maar warme, zeg maar hete, dag. We overnachten op dezelfde camping.

 Eigenlijk waren we van plan om verder door te rijden naar Split. Maar omdat het zo warm is, een echte hittegolf, besluiten we van niet verder te rijden, maar terug. We gaan eerst terug naar Starigrad, deze keer rijden we niet langs de kustweg, maar via het binnenland. Gewoon om iets anders te zien. In Starigrad is een marktje, waar we vanalles kopen. We halen nog wat geld aan de bancontact en gaan wat internetten op een terras. We nemen terug dezelfde camping in Seline, camping Pisac. We gaan naar het strand en we zwemmen wat. S’avonds eten we in een restaurantje vlak aan het water. We zien krabben op het strand.

Geen opmerkingen: