Otok Krk en Odojak

 


De volgende dag rijden we terug richting kust, we gaan nog wat van de zee genieten. 

We rijden langs vergeten dorpjes en vele bergweggetjes. Onderweg stoppen we in Kuterevo, hier bezoeken we een berenweeshuis. Het weeshuis wordt gerund door vrijwilligers van verschillende landen. Het is toch wel lief zo’n beertjes, maar toch maar oppassen! Wat verderop zitten de oudere beren, die men niet meer kan uitzetten. We drinken nog iets in het café en dan zijn we weer op weg.

Terwijl we richting kust rijden hebben we mooie uitzichten op de zee. Ergens tussen Senj en Sibinj vinden we een camping vlak aan de zee. We bestuderen de landkaart om te zien naar waar we morgen zullen rijden. We zitten dicht bij Otok Krk, het eiland Krk. Misschien kunnen we daar wel eens een kijkje gaan nemen.

Om op het eiland Krk te komen moet je over een brug, hier vragen ze tol. We zoeken een camping om enkele dagen te blijven want we willen wat rusten en onze laatste dagen vakantie vieren. We komen aan een camping waar we vlak aan het water kunnen staan, maar er zijn geen bomen die wat schaduw kunnen bieden en het is hier weer warm. Dus rijden we weer wat verder. In het dorpje Punat vinden we een kleine camping met veel bomen. Het is wel niet vlak aan de zee maar dat vinden we niet zo erg. S’avonds lopen we naar het dorp en gaan weer heel lekker en goedkoop eten.

De volgende dag verjaart men lief! Dat moeten we toch een beetje vieren. Hij wil ‘Odojak’ eten. Dit is een typisch kroatisch gerecht. Het is een varken aan het spit, maar dat spit wordt toe gedaan. Wij hadden het al vele keren gezien langs de kant van de weg. We gaan naar een restaurantje om te reserveren. Ja, dit kan je best reserveren, want iedereen wil wel proeven. S’middags steken ze het spit aan en dan s’avonds kan je het gaan eten. We krijgen er ook weer de nodige sljivovica bij! Voor de rest doen we hier niet veel en dan wordt het tijd om terug richting thuis te rijden.

Geen opmerkingen: