Cape Point en Cape of Good Hope

 


Weer wakker worden met een schitterend uitzicht op de zee! Zelf een ontbijtje klaarmaken en na het ontbijt op weg naar Cape Point en Cape of Good Hope. Onderweg genieten we al van de uitzichten op de zee. Aan de inkom van het Nationaal Park betalen we R90 (7,8€) per persoon.

Op Cape Point kan je nog met een klein treintje (funicular) naar boven. Aan Cape of Good Hope is er veel volk, er stopt ook nog juist een bus met japanezen, nee hé. Het is er bijna vechten om een foto aan het bord van Cape of Good Hope. Wij zullen wel een beetje wachten tot het wat rustiger is, want de japanezen verdringen elkaar bijna. Ze overdonderen iedereen en gaan gewoon voor andere mensen staan. Met weer die felgekleurde regenjassen! En ze blijven maar foto’s maken, ze stoppen niet meer! Eindelijk zijn ze terug weg en wordt het wat rustiger.

Beetje verderop staan er struisvogels aan het strand. Een mooi zicht, struisvogels aan de zee met een berg op de achtergrond. De zee lijkt zo helderblauw, bijna onwezenlijk en zo mooi. De golven klotsen tegen de kliffen en spatten omhoog. Er is veel wind maar toch is het hier een paradijsje. Spijtig zien we verder niet veel dieren. Overal staan waarschuwingsborden : ‘Don’t feed the baboons, baboons can be dangerous!’. Dat zal niet moeilijk zijn want we zien er geen één. 

We rijden het park terug uit richting Constantia. Daar is een wijnboerderij en volgens de website kan je de wijnkelder bezoeken. Het is een mooie rit daar naartoe. Maar daar aangekomen blijkt dat je de wijnkelder toch niet kan bezoeken. Alleen wat wijn proeven en kopen. Het wordt al laat en we rijden nog naar St. James, daar staan ook nog van die felgekleurde strandcabientjes. 

We krijgen nu wel grote honger en gaan eten in de Barracudas in Fishhoek. We nemen hetzelfde, de special van de dag, kip, calamari, king prawns, veggies, rice, heel lekker! Een aanrader! 

En daarna bedje in morgen vroeg op.


Geen opmerkingen: