Nog eens Tafelberg



 

We worden wakker met uitzicht op de zee! Zalig! 

We staan vroeg op om op tijd bij de Tafelberg te zijn. Eerst naar de weersvoorspelling zien, want als er te veel wind is gaat de Cable Car weer niet naar boven. Het gaat blijkbaar minder wind zijn dan gisteren dus we gaan het er nog eens op wagen. 

We hebben ook een telefoonnummer gekregen waar je kan nagaan of hij open is of niet. Als we er naartoe bellen is het nog het bandje van gisteren, dat zegt dat de Cableway gesloten is, typisch op zijn afrikaans. We zullen maar vertrekken en we zien wel. Cableway is vandaag open! 

Daar aangekomen blijkt er heel veel volk te zijn, we dachten weer alleen te zijn zeker? Aanschuiven dus, 1 uur! Al goed dat ik online tickets gekocht heb, mensen zonder ticket moeten nog langer wachten! Dan is het aan ons om in die Cable Car te stappen. Scary, een beetje hoogtevrees. Het is een grote Cable Car en hij draait rond terwijl hij naar boven gaat, zodanig dat iedereen rondom kan kijken.

De Tafelberg is hét symbool van Kaapstad. De platte bovenkant is zo’n drie kilometer breed met Devil’s Peak in het oosten en Lion’s Head in het westen. Het hoogste punt op de berg is 1086 meter hoog. Vaak hangen er wolken rond de Tafelberg, die dan ook ‘het tafelkleedje’ worden genoemd. Voor mensen met een goede conditie is het leuk om de Tafelberg te voet te beklimmen. De kabelbaan brengt ons in vijf minuten naar de top van de Tafelberg en vertrekt elke 10 tot 15 minuten. Onderweg hebben we een fantastisch uitzicht op de berg en op Kaapstad. Eenmaal op de top zijn er diverse uitgestippelde wandelroutes

waaronder:
- Dassie Walk, met spectaculaire vergezichten naar het noorden, westen en zuiden;
- Agama Walk, waarbij een fraai uitzicht heeft over Kaapstad en het Kaap Schiereiland;
- Klipspringer Walk, waarbij u langs de rand van de Tafelberg en het Platteklip Ravijn loopt. We genieten van de wandeling en de uitzichten. We zien ook enkele Kaapse klipdassies, een soort knaagdiertje. Er is veel volk maar wat wil je. Wat opvalt veel aziaten met bontgekleurde kleding en daarop niet bijpassende bontgekleurde sjaaltjes. En maar foto’s maken, maar alleen van elkaar en niet echt van de omgeving. Eén van hen heeft een knalroze regenjas aan met kap en al terwijl het 30 graden is...? We genieten verder van dit wereldwonder en dalen dan terug af met de Cable Car. Een heel leuke ervaring rijker rijden we verder. 

Eerst langs Camps Bay, het stranddorp voor de rijkere klasse, het is er mooi maar veel te druk voor ons. Dan komen we aan in Hout Bay. We stoppen aan 2 huisjes die half onder het zand zitten. Terwijl we foto’s maken stopt er nog een auto. De man spreekt ons aan, een zuidafrikaan en zijn vrouw uit Potchefstroom. Hij vraagt van waar we zijn. Ik zeg dat we uit België komen, ik denk België is niet zo bekend, maar, ‘oh België’, daar was hij al geweest! In Brugge en Brussels en ze vonden het daar zo mooi! Maar in de winter willen ze toch wel niet komen naar België, ze durven niet, veel te koud! Ze raden ons aan om Fish & Chips te gaan eten, wat we eigenlijk wel van plan waren. 

Hout Bay staat bekend om zijn Fish & Chips. We moeten hem maar volgen, hij weet de beste plek. We stoppen bij ‘Fish On The Rocks’, vlakbij het water. We eten daar op het terras samen met het zuidafrikaans koppel en vertellen ondertussen over België en Zuid Afrika. De vis is vers van de boot, maar de chips daar kennen ze toch niet veel van. Ze zijn niet zo goed gebakken.

We rijden verder naar Chapmans Peak Drive, een mooie route. Een weg langs de kust, soms spectadulair uitgehouwen in de rotsen. Je betaalt 3 € tol om over deze weg te rijden. We betalen het graag want we begrijpen dat aan deze weg veel onderhoud is. Hij is ook niet altijd open.

We komen voorbij Noordhoek, met een heel breed strand. Aan de kant van de weg zien we een reclamebord van ‘Monkey Valley Resort’ en rijden er naartoe om iets te drinken. Een zalig groot houten terras met zicht op zee en groen rondom. Nu genieten van ons drankje! 

Daarna rijden we nog even naar het strand van Fishhoek. Het is een mooi strand met bergen rondom. Op de zee veel surfers. Er staan ook van die typische strandhutten in verschillende kleuren. 

Dan nog even naar de winkel, een Superspar, want we koken eens zelf vandaag. Eerst wat lekkere hapjes en dan een spagetti. 

Het is weeral tijd om in ons bed te kruipen want morgen is de dag weer veel te kort!

Geen opmerkingen: