We saw Lola!

 


Vroeg op, we hebben weer een lange dag voor de boeg. Eerst rijden we nog naar het haventje van Struisbaai, daar zou je Stingrays (pijlstaartroggen) kunnen zien. We staan over het water te staren, we zien er enkele in de verte. Er speelt een meisje op het strand, we beginnen met haar te praten en ze vertelt honderduit over de stingrays. We vragen haar naam, ze noemt Lola en woont in Struisbaai. Elke morgen komt ze hiernaartoe, om de stingrays te zien. ‘I got to splash and they come’. En inderdaad, ze ‘splasht’ het water met haar voeten omhoog en de stingrays komen er op af. Ze komen echt heel dichtbij. Gewoon prachtig deze dieren te zien in dit heldere blauwe water. Ze komen of omdat ze denken dat ze eten krijgen, de vissers laten daar de vis achter die ze niet kunnen gebruiken. 

We gaan samen wat vis kopen om de stingrays te lokken. We zeggen tegen Lola dat zij de vis aan de stingrays mag geven. Ze vindt dat een heel goed idee en gaat al met de vis lopen voor ik hem betaald heb! Terug naar het strand maar geen stingrays meer. De vissersbootjes die vertrekken schrikken de dieren af. Een hele zwerm vogels cirkelt boven ons, zij hebben de vis wel gezien. Ze proberen zelfs de vis stiekem te stelen! De stingrays komen nog wel maar niet meer zo dichtbij. We gooien de vis dan maar in het water en alle vogels duiken er op af. Ze gaan met de vis vliegen en dan komen de stingrays weer terug. We kunnen hier nog uren blijven genieten van deze natuurlijke dierentuin, maar we moeten verder, naar Oudtshoorn. In Swellendam stoppen we voor een laat ontbijt. Het is Goede Vrijdag vandaag en we horen veel gezang uit de kerk. We willen gaan zien maar de deuren zijn gesloten en doen het maar niet.

We rijden over de Tradouwspas. Het is spijtig genoeg mistig en zien we niet veel. Maar hetgeen we zien is wel heel mooi. Na de pas komen we weer in een verlaten landschap. En dan zien we een wit gebouw. We stoppen aan ... ‘Ronnie’s Sex Shop’. Al verkeerde gedachte zeker? Oorspronkelijk was dit een winkeltje, maar zonder klanten. Dus schilder je het woord ‘sex’ op je muur en boom! Nu is het een café, je kan er ook eten en een t-shirt kopen. Geen winkeltje meer. Maar we waren daar weer niet alleen, volle bak. In het cafeetje hangen er allemaal BH’s en onderbroeken omhoog, allemaal voorzien met vilstiftteksten. De muren hangen vol met naamkaartjes, enorm veel naamkaartjes. De muren in het wc zijn ook volgeschreven. Wanneer ik sta aan te schuiven in het wc verveel ik me niet!

Verder naar Oudtshoorn. In Oudtshoorn is juist een kunstenfestival bezig, dus ook weer druk. Maar wij overnachten 10 km buiten Oudtshoorn, in de Oude Meul. Het is een boerderij met gastenkamers. Een heel mooie locatie en heel vriendelijke eigenaars. Er is ook een restaurant en s’avonds gaan we daar eten. Ik neem struisvogel en Wim een steak. Heel gezellig en heel lekker.


Geen opmerkingen: