Cape Town Zuid-Afrika

 


Eindelijk landen we dan in Cape Town. Ik kan het nog altijd niet geloven, we zijn er! De luchthaven is niet zo groot. Eerst onze baggage en de auto en dan naar het appartementje dat we voor 4 nachten huren. Wel niet echt in Cape Town zelf maar in Fish Hoek. Het lijkt ons een goede uitvalsbasis om alles te zien wat we willen zien.

Het appartement heeft een prachtig uitzicht over de baai van Fishhoek. Na onze baggage afgezet te hebben rijden we naar Simonstown. Daar zouden pinguins op het strand zitten. Het strand is Nature Reserve dus we moeten R45 (€3.75) per persoon betalen. En inderdaad het zit er vol pinguins! Ook veel toeristen natuurlijk. Maar het is toch een ervaring om deze pinguins hier te zien rond huppelen. De meeste slapen of zonnen, staan stil rechtop of liggen in het zand. Rustige dieren. Er zitten ook veel kleintjes tussen die aandacht vragen. Dan rijden we wat verder naar Boulders Beach waar ook nog pinguins zitten. Er zijn in Simonstown 2 stranden met pinguins. Boulders Beach is echt een mooi strand, een klein paradijsje! We zien hier ook nog dassies rondlopen. We genieten van dit strand en zijn pinguins. Het zijn toch wel rare beesten maar ook wel nieuwsgierig.

Eerst nog naar de winkel, de Superspar. Wat inkopen doen voor de eerste dagen om ons ontbijt zelf klaar te maken.

Dan rijden we naar Kalk Bay, een vissersdorpje. In het kleine haventje zien we zeehonden zwemmen! Kleintjes maar ook een hele grote! Waw! De zee is wild, veel te ruig en er is veel wind. Het word ook al donker en is niet meer zo warm.

We stappen het ‘Live Bait’ restaurant binnen om onze honger te stillen. Zij hebben tafeltjes met zicht op zee, maar die zijn al gereserveerd natuurlijk! Spijtig maar het is eigenlijk toch al donker, dus je ziet niets meer, alleen af en toe het water van de golven die tegen de vensters omhoogspat.

We bestellen Hake & Chips (vis) en Paprika Calamari, mmm lekker! Een aanrader! We komen misschien nog wel terug. Nu ons bedje in, we zijn moe.

Geen opmerkingen: