Tafelberg, V&A Waterfront


 

Vroeg op! 

Zelf een lekker ontbijt gemaakt, op z’n zuid afrikaans natuurlijk ; spek en eiers en tamaties! Dan vertrekken we naar de Tafelbergroad via de Ou Kaapse Weg. We gaan de kabelbaan nemen om op de Tafelberg te kunnen. Ik heb de tickets al online gekocht, dus moeten we niet aanschuiven aan het loket voor tickets. We volgen de borden ‘Table Mountain cable car’. We zijn er bijna en dan zien we een bord ‘Table Mountain cable car CLOSED’. Dat meen je niet hé! We rijden verder om eens te zien waar we moeten zijn om de cable car te nemen. Een vrouw spreekt ons aan en zegt:’Jullie hebben pech!’ (maar dan wel in het engels). Ja, dat weten we ook wel dat we pech hebben : ‘Cable car is closed because of the wind’.

Het is wel heel veel wind en dan zitten we nog niet op de berg! Wat moet dat daarboven dan zijn? Ok andere plannen. We rijden naar Signal Hill, een uitkijkpunt over Cape Town en een mooi uitzicht op de Tafelberg en Lions Head. We voelen ons een echte toerist want er lopen veel japanezen rond met hun kodakskes. We genieten van het uitzicht en maken wat foto’s. Dan rijden we richting V&A Waterfront, we willen er toch eens rondwandelen. We parkeren de auto in een ondergrondse parking dichtbij. Het Waterfront is heel gezellig; straatmuzikanten en veel terrasjes en restaurants. We lopen ook voorbij het restaurant ‘Den Anker’, een belgisch restaurant. Maar daar gaan we nu zeker niet binnen! We gaan op een terrasje lekker genieten van de zon en een glaasje.

Dan rijden we verder naar de ‘Green Market Square’ een markt met veel handwerk en veel souveniertjes. Maar we vinden nergens parking! We rijden enkele rondjes maar vinden niets, zelfs de ondergrondse parkings zijn rondom de markt allemaal volzet! We zijn hier weer niet alleen! Spijtig, maar ander plan dus.

Op naar Bloubergstrand, daar kan je mooie foto’s maken van de Tafelberg met op de voorgrond de zee en het strand. Dit uitzicht zie je veel op postkaarten, dus proberen we ook zo’n postkaartfoto te maken. Het is er prachtig! Maar er is weer zoveel wind, het zand snijdt in onze blote benen. Het is schitterend zonnig weer maar de wind maakt het minder aangenaam.

Dan weer verder naar Muizenberg, ook al zo’n postkaartbestemming! De strandhutten! Het heeft wel iets al die verschillend gekleurde strandhutten en het strand is zo goed als verlaten. Het word al avond ondertussen en hier ook weer die wind waar de ‘Cape Peninsula’ bekend voor staat. We hopen dat er morgen minder wind zal zijn en we de Tafelberg op kunnen.

Eerst nog wat boodschappen, wijn en bier natuurlijk en ander lekkers.

Terug in ons appartement maken we lookbroodjes en drinken we een aperitief. Dan gaan we eten in de ‘Barracudas’ een restaurant aan de zee in Fishhoek, niet ver van ons appartement. We bestellen een Cordon Blue en een Barracudas Platter (visschotel), alles met groenten en fritjes. Heel vriendelijke bediening en heel lekker eten. Ze hebben per dag ook ‘Specials’. Dus hier komen we zeker nog eens terug! Goed gegeten, nu nog een douche en slaapwel...

Geen opmerkingen: