Weeral de laatste dag

 


S’morgens beginnen we in te pakken om terug naar huis te vliegen. Als we bijna klaar zijn gaan we ontbijten. Dan nog wat verder inpakken, nog wat praten met een andere gast over het mooie Zuid Afrika. We vertrekken veel te vroeg al naar de luchthaven van Port Elizabeth. 

Het is een hele kleine luchthaven, er zijn maar 4 gates, maar dat wisten wij natuurlijk niet. Het loket waar wij moeten zijn is zelfs nog niet open! Als het open gaat checken we in en dan maar wat wachten in het zonnetje. Nog even genieten van de zonnestralen.

We komen aan in Johannesburg en we hebben daar 4 uur tijd. We drinken iets op een terrasje en lopen nog wat rond. Dan besluiten we van toch al door de security en paspoortcontrole te gaan. Eens we daar door zijn kunnen we nog iets eten van onze laatste randen, denken we...

Er staat een hele lange rij aan de security, dus het is lang aanschuiven. Eens door de security is het nog een langere rij aan de paspoortcontrole! Nee hé! We dachten er snel door te zijn maar dat valt lelijk tegen. Security en paspoortcontrole samen duren langer dan een uur! Dus wat wil dat zeggen? Niks meer gaan eten dus, er is geen tijd meer. De vlieger op en slapen.

In Londen aangekomen, moeten we weer door de security! Hier deze keer geen lange rij. Maar alle vrouwen worden gefouilleerd! Mannen mogen zo door. Dus staat er weer een rij aan te schuiven maar dan alleen vrouwen. 

Je houd het echt niet voor mogelijk. Er zijn al verschillende vrouwen die beginnen te protesteren maar dat haalt toch niets uit. Maar dat hebben we dan ook weeral meegemaakt. 

Enkele uren later zijn we terug thuis, met vele ervaringen rijker!

Geen opmerkingen: