Swartbergpass ... poging 2


 

De volgende morgen besluiten we om toch nog de Swartbergpass te proberen. Vanaf dat er terug veel mist is zullen we terugkeren. Maar als het meevalt rijden we door. Er hangt minder mist in de bergen, nu zien we toch waar we rijden en hoe diep het soms is. Onderweg zien we baboons. We stappen even uit om er foto’s van te maken. Als we verder rijden beseffen we dat sommige stukken hier toch eng zijn, dat hadden we gisteren dus niet gezien door de mist! 

We komen aan de top, waar we gisteren ook waren. Nu rijden we verder. We dalen een beetje en dan weer terug stijgen. Deze kant van de berg is heel spectaculair maar dieper en de weg lijkt smaller. Onder ons zien we de weg met haarspeldbochten liggen. Al goed dat er bijna geen verkeer is! Als we meer dalen verandert de weg met enge dieptes in een mooie kloof. Spijtig begint het stilletjes te regenen, maar toch genieten we van deze mooie rotsformaties. 

Na de kloof komen we in het dorpje Prince Albert. Daar stoppen we even om iets te drinken. Als we verder rijden komen we aan de Meiringspoort, ook een prachtige kloof, maar hier rij je gewoon op de N12. Ook hier is het weer heel mooi en de moeite om er door te rijden. Alleen de regen maakt het iets minder. Na deze kloof stoppen we in het dorpje De Rust voor een kleine hap en een drankje. 

Dan verder terug naar onze lodge.

Geen opmerkingen: