Naar Addo

 


Vandaag een lange rit voor de boeg. We rijden naar Addo National Park. De weg ernaartoe is in het begin wel mooi maar daarna redelijk eentonig. We hebben nog niet ontbeten dus rond 10 uur begint ons maag te grollen, maar er is niks. 

We rijden maar verder. In Jeffry’s Bay stoppen we dan uiteindelijk en gaan iets eten. Jeffry’s Bay is een kustdorpje waar veel zuidafrikaners vakantie komen vieren. Het eten is lekker, een quiche met ‘sampioenen’ en spek. 

We rijden niet naar de Main Gate van Addo, we willen het park in ter hoogte van Colchester. Maar daar zijn natuurlijk juist wegenwerken en we vinden het niet direkt. Na even zoeken vinden we het uiteindelijk wel. Nu Addo in! We zien al meteen enkele warthogs. En even later een olifant! We stoppen om een foto te nemen en plots zie ik achter ons nog een hele grote olifant naderen tot vlakbij onze auto. Maar dan wijkt de olifant af en gaat de bush in. Toch machtige dieren! We zien ook nog zebra’s en natuurlijk de Dungbeetle; een mestkever maar dan wel een grote die niet kan vliegen. Gewoonlijk zijn ze met 2 en duwt één van hen een mestbol verder. Echt grappig om te zien. We stoppen en filmen het harde werk dat de Dungbeetle verzet. In het Main Camp heb ik een Forest Cabin gereserveerd, een houten chalet met 4 bedden en een badkamer en een eethoek. Er is ook nog een klein terras aan. Voor 2 personen is dit goed te doen maar voor 4 is dit toch wel een beetje klein. 

S’avonds gaan we eten in het restaurant van het Main Camp. De prijzen vallen hier goed mee. Wim neemt een steak met Monkeygland saus, iets wat wij niet kennen maar toch heel lekker.

Geen opmerkingen: