Hele dag Addo

 


Vroeg op en het Addo Park in. Om 6 uur zijn we al op weg. Is wel raar dat dat hier zo makkelijk is om zo vroeg op te staan en in België is dat een zware taak. We zien s’morgens een paar buffels, verder niet veel. Tot rond 9 uur komen we aan een grasvlakte met een waterput. Er komen olifanten uit het bos de grasvlakte op en stilletjesaan komen ze naar de waterput. Ondertussen staat er ook een kudu ons te bezien. We genieten van de olifanten er er komen er altijd maar bij. We blijven daar een hele tijd staan. De olifanten komen naar de waterput om te drinken. Met hun slurf nemen ze het water op en gieten ze het in hun mond. Met veel gesmos erbij. Na een lange tijd gaan ze verder met heel de kudde en verdwijnen weer in het bos.

De laatste dag in Addo. We pakken onze reiszakken in en laden alles al in de auto. Dan gaan we ontbijten. Om 8 uur zijn we klaar om nog wat dieren te gaan spotten. Toch raar dat wij in Zuid Afrika altijd vanzelf zo vroeg op zijn en in België niet uit ons bed kunnen als we moeten!

De eerste 2 uren zien we niet veel. Alles lijkt nog zo rustig. Tot we in de verte een kudde olifanten zien. We rijden wat dichterbij. Ze staan eigenlijk te veel in de bosjes om ze goed te kunnen filmen of fotograferen. We rijden wat verder en hopen van er nog te zien. Achter een volgende bocht staan er plots 4 olifanten op de weg. We nemen wat foto’s. Er komen er altijd maar meer bij, tot een kudde van 30 olifanten! Ze beginnen langzaam op ons af te komen. Wat moeten we doen??? Gewoon stilletjes blijven staan. De olifanten komen tot voor onze auto en dan naast onze auto stappen ze weg. We hebben de bibber op ons lijf, dat was even kicken! Ik dacht dat ik aan het filmen was maar ben gewoon vergeten van op het knopje te duwen, niks film dus! We rijden verder en als we nog aan het bekomen zijn van deze grote kudde staat er weer zo’n kudde te wachten op ons!! Is dat hier de elephant highway? Weer zo’n grote kudde voor onze auto. Deze keer kan ik wel filmen en probeer niet te veel te bibberen! We staan met onze auto temidden van zo’n grote kudde en weer gaan ze naast onze auto voorbij. Als we willen kunnen we ze aanraken maar dat doen we maar niet! Er zijn ook een paar kleintjes bij dus even stilletjes zijn nu. Wat een ervaring! Zoiets hebben we nog nooit meegemaakt! We trillen over heel ons lijf maar het is echt de moeite! Maken we dit ooit nog wel eens mee? Als de olifanten in de struiken en bosjes zijn verdwenen rijden we weer verder.

Het wordt tijd om Addo te verlaten en rijden richting uitgang. Dan rijden we naar Bluewater Bay waar we nog een nacht gaan verblijven dicht tegen de luchthaven. Als we daar aankomen vragen we of er een carwash in de buurt is. De auto ziet er echt niet uit, zowel vanbinnen als vanbuiten. Normaal is het een witte auto maar is nu eigenlijk oranje! En we weten ook al als je de auto zo afleverd dat ze extra kosten vragen om de auto te poetsen. 

Dus kunnen we daar beter zelf voor zorgen, dat is goedkoper. Nee, hier is dus geen carwash in de omgeving, maar dat is buiten het personeel gerekend. Als we onze bagage uitladen komt een dienstmeisje vragen of we iemand zoeken die de auto kan poetsen? Ja dat zou wel van pas komen. Ze zegt dat ze iemand zal sturen en even later komt er een man aan met een emmer en begint onze auto te poetsen. Voor elk probleem is er hier wel altijd een oplossing! Auto proper, wij blij, en de man die de auto gepoetst heeft, heeft wat bijverdiend dus die is ook blij!

Geen opmerkingen: