Knysna

 


De zon schijnt dus buiten ontbijten. Dan gaan we Knysna verkennen. Het is weer zonnig en warm. We volgen de borden ‘’The Heads’. The Heads zijn oranje zandsteenkliffen en het water van de zee spat omhoog tegen deze kliffen. Grote golven slaan tegen de rotsen omhoog en gaan dan de lagune in. Geweldig om te zien en je kan hier echt zitten genieten van de natuur. We rijden ook nog de berg op en dan kan je alles van boven bezichtigen. 

Dan naar Knysna zelf. Er is ook een Waterfront met winkeltjes en restaurants. Sjieke boten liggen klaar... om nooit uit te varen? Heel toeristisch. We rijden ook nog naar Leisure Island om nog foto’s te maken van de Heads met vooraan de lagune. Thessen Island is een vakantiedorp en je mag niet overal komen als je er niet logeert. Ok hier hebben we het wel gezien. Terug naar Plett, naar het strand. De zee is heel ruw en de golven zijn groots. Het lawaai dat de golven maken lijkt op gedonder. Maar zo fascinerend! We gaan naar de Dock Lookout, een restaurant met een groot terras met uitzicht op de zee. Een reddingsbootje traint en amuseert zich op de hoge golven en een jetskier waagt zich ook op deze wilde zee! 

S’avonds eten we bij ‘Off The Hook’, vis natuurlijk! Wim neemt Hake (kabeljauw) en ik gegrilde inktvis, alles met fritjes en spinazie en butternut, mmm jammie!

Geen opmerkingen: