Amboseli

Dan op naar Amboseli. Het wordt weer lang rijden. We moeten weer door Nairobi, hectisch!
Na Nairobi rijden we over een berg terug naar beneden met veel bochten. Langs de kant zien we containers op hun zij liggen, van vrachtwagens die omgekieperd zijn. Een beetje een gevaarlijke weg dus. Het dorp bovenop de berg heet Salama wat veiligheid wil zeggen…Na de afslag richting Amboseli is het een goede weg, gefinancierd door de Europese Unie.
We verblijven in Amboseli in het Sentrim Camp, weer zo’n een mooie luxe tent met badkamer. De weg naar het camp is wel niet te doen, het is zo een kleine kilometer niks anders dan los zand waar je gewoon inzakt als je blijft staan, maar wij hebben een goede chauffeur! In Amboseli weer prachtige natuur met mooie bomen. Het is er redelijk groen. We zien veel olifanten met kleintjes, leeuwen, zebra’s, buffels.
Volgende ochtend vertrekken we vroeg en zien we 2 leeuwen die hun prooi aan het verslinden zijn. Iets verderop wachten 2 leeuwinnen tot zij mogen eten en nog wat verder zitten de heyna’s te wachten. Ongeloofelijk om dit te zien. Een kleine jakhals probeert ook nog een stukje mee te pikken. Als de leeuwen gedaan hebben met eten beginnen ze elkaar af te likken. Nu mogen de leeuwinnen eten. We zien ook nog  de Kilimanjaro.

Geen opmerkingen: