Lake Naivasha


 

Volgende dag weer vroeg op. 

Ontbijten en we vertrekken naar Lake Naivasha. We rijden recht door het drukke Nairobi. We komen aan bij Lake Naivasha Simba Lodge. Een hele sjieke lodge. 

Voor de boottocht moeten we bijbetalen, dat wisten we niet. Het is nogal prijzig, ze vragen er 120 dollar voor! Dat vinden we toch wel wat veel. We gaan te voet naar het meer samen met 2 masai die vertellen over dieren en het Lake, ze kunnen niet geloven dat er in België geen wilde dieren zijn! 

We moeten oppassen want er zijn buffels gesignaliseerd. We kijken over het meer en zien vogels en enkele hippo’s in de verte. We wandelen terug met de 2 masai en lopen tussen de waterbokken.
 

Er wordt aan de lodge een filmpje opgenomen door Sudanezen. We gaan zitten en kijken er wat naar. Ze dansen en een man playbackt. Een grappig zicht! De ‘regisseur’ spreekt ons aan en vertelt waar het hier eigenlijk over gaat. 

Hij wil ook  nog wel met ons op de foto en vraagt om deze op te sturen. Hij geeft ons zijn e-mail adres en zegt dat we altijd welkom zijn bij hem in Sudan. De omgeving van het Lake is prachtig groen met grote acaciabomen.

Geen opmerkingen: