Mombasa Noord : Bamburi


Natuurlijke zonnecreme Aloe Vera

Eindelijk zijn we er! Na een lange vlucht die goed is verlopen komen we aan in Mombasa. Klein luchthaventje. We moeten eerst voorbij een “Health Control”. Al goed dat we onze medische kaart bij hebben! Daarna nog eens een papiertje invullen. Hetzelfde papiertje als toen we onze visa in België gingen regelen. Dan aanschuiven, wat toch wel lang duurt, want zo veel volk is er niet. Aan het loketje nemen ze nog een foto via webcam. Dan naar onze bagage…. Die er niet blijkt te zijn!
De helft van de mensen van onze vlucht heeft zijn bagage niet. Het blijkt dat deze nog in Addis Ababa (Ethiopië) staat. Terug aanschuiven, een lange rij met nerveuze, geïrriteerde mensen die bijna niet geslapen hebben na een lange vlucht. Rustig blijven…. Papiertje invullen en morgen nog eens terugkomen.
Op naar ons hotel. De eerste indruk van Mombasa, wat een chaos! Vele stalletjes waar mensen hun waar proberen te verkopen, meubels, fruit, drank, kleding. En een hoop stank, aan de kant van de baan een vuilnisbelt met koeien erop.
Het hotel ziet er prima uit. We gaan wat eten en later slapen.
We besluiten om een wandeling te maken op het strand en genieten van de mooie Indische Oceaan. Beachboys proberen allerlei safari’s en excursie’s te verkopen. Twee jongens spreken ons aan en stellen zich voor als Shedrack en B.O.K. (Bob Marley of Kenya) Ze wandelen met ons mee over het strand en vertellen over Kenia. Ze leren ons enkele woorden Swahili. We weten ook wel dat ze iets willen verdienen.

Geen opmerkingen: