Eindelijk! Met 2 voeten terug op afrikaanse bodem!

 


Na een vlucht over Madrid landen we s’avonds in Dakar. 

Het lijkt nogal een klein en oud luchthavengebouw. Nu aanschuiven met zen allen in een lange rij om uiteindelijk aan een loketje onze “papieren” te laten nazien. Er wordt een vingerafdruk en een foto gemaakt! Dit gaat wat duren. Wim gaat eerst en is er nogal snel door. Dan ik. De man van het loket vraagt mijn vinger om een afdruk te nemen, daarna mijn andere hand en dan nog een foto. Bij Wim heeft deze zelfde man dat allemaal overgeslagen. De loketbediende houdt me nogal lang bezig, hij vindt het precies wel leuk. 

Na deze controle zit er wat verder een man in een wit pak en witte schoenen. Aan hem moeten we het papier afgeven dat we hebben moeten invullen op de vlieger. Zo heeft die man ook weer een job! Onze bagage is er al! Al onze bagage moet nog eens door een scanner. Enkele mannen zien op een schermpje of er niks verkeerd inzit. Ik vraag me af of het eigenlijk wel werkt. Ze doen toch alsof. 

Mensen klampen ons aan en willen onze bagage dragen. Of hebben we misschien een taxi nodig? Of willen we geld wisselen? Een telefoonkaart kopen? We lopen verder het gebouw uit. Hier staan nog meer mensen hun diensten aan te bieden. 

Daar zien we Moussa staan, de chauffeur van de B&B waar we nu naartoe gaan. Moussa betaalt de parking en we stappen in ; een Renault Laguna van zo’n 15 jaar oud, nog redelijk nieuw dus! Spijtig dat het al donker is, we zien niet veel. Deze baan lijkt redelijk goed, we hadden erger verwacht! Taxibusjes volgepropt met mensen, liefst nog een paar die er achteraan aanhangen. Vrachtwagens op de weg. Auto’s zonder licht, beetje gevaarlijk niet? 

Het is bijna nacht, maar toch zien we nog verschillende marktjes langs de kant van de weg, met veel mensen die er rondlopen. Blijkbaar gaat het winkelgebeuren tot s’nachts door. Eens voorbij Dakar wordt het rustiger. Na een uur en half komen we aan in Saly Niakh Niakhal. We stoppen bij Baobab Belge, onze B&B voor deze vakantie. We worden er tijdens dit nachtelijk uur nog hartelijk ontvangen door Dominique! We kruipen laat in ons bed, we zullen goed slapen!

Geen opmerkingen: