Liqueur de Warang

 


We vertrekken terug richting Saly Niack Niackal. In Warang is een likeurfabriekje waar je kan gaan proeven. We vragen aan Marijke en Jeroen of ze dat zien zitten dat we daar even stoppen. Ja dat zien ze wel zitten. Als we er stoppen is het nog niet open. Om 3 uur gaat het terug open en het is maar 10 na 3! Even wachten dus. 

We gaan naar binnen en vragen om te proeven. We stellen ons voor en wat blijkt? De barman is ook een vlaamse belg! Nu zijn we al met 6 vlamingen! Het is dus een belg die deze lekkere likeurs fabriceerd. Er zijn 6 verschillende soorten likeurs. We proeven ze alle 6. Mmmm lekker... We kopen enkele flessen en dan maken we nog een foto van die vlamingen in Senegal. Even later komt de eigenaar er ook nog bijzitten, lekker vlaams praten in Senegal! Wel een grappig dagje. 

Dan mogen we nog enkele nieuwe likeurs proeven, die nog niet op de markt zijn. Amai we blijven hier goed hangen. Maar we moeten toch maar eens verder. Als we terug naar de auto lopen zien we dat er twee camions vol toeristen stopt. We zijn net op tijd weg! 

In Mbour stoppen we aan het busstation, Marijke en Jeroen zullen daar de bus nemen naar Dakar. Onderweg zien we een busje in panne staan in het midden van de weg. Enkele dagen later zal het er nog staan. Alleen wat meer aan de kant. En zo zal het er nog wel een tijdje blijven staan.

 

Geen opmerkingen: