Lagune van Somone

 


Dominique gaat op uitstap met de familie naar Lompoul. Haar zoontje verjaart dus ze trekken er een weekendje op uit. 

Wij vertrekken met Moussa, de chauffeur, naar de lagune van Somone. Eerst nog langs bancontact, amai dat duurt wel lang vooraleer dat nog maar begint te werken, het zal de warmte zijn zekers. Onderweg kijken we natuurlijk wel ons ogen uit, er is altijd wel iets te zien. 

Een hele andere wereld dan hier in België. De lagune van Somone is echt een mooi plaatsje. Terwijl je op het strand staat zie je langs de ene kant de zee aan de andere kant de lagune. We stappen in een pirogue. Het meer is ondiep en langs de kant van het meer zijn er vele mangroves. We zien vele vogels; pelikanen, reigers en ijsvogels (Martin Pecheur noemen ze die hier). 

Oesters groeien hier op de mangroves. Echt genieten van de mooie natuur. Na een uurtje stoppen we aan het ‘rasta’restaurant en we drinken een pintje, een Flag. Flag is een lekker biertje, gaat er goed in. Daarna terug naar de auto. In Somone stoppen we bij ‘Keur Pelican’. We gaan hier iets eten en drinken. 

We worden verwelkomd door Olivier en Manou; een belgisch koppel uit Luik! We zetten ons aan een tafeltje bij het zwembad, we zijn hier alleen. We bestellen Yassa Poulet, kip met uiensaus, wortelen en rijst en ‘viande a la Senegalaise’ met fritjes. Pastis en een flesje wijn erbij. Na het eten krijgen we nog een likeurtje aangeboden van het huis. Liqueur de Warang. Wim neemt muntsmaak en ik kies voor citroen. Senegal is het land van de pindanoten! Pauline, schoonmaakster bij de B&B, verkoopt flessen met daarin gepelde, maar geen gezouten, pindanoten. We moeten de locale economie wat steunen dus kopen zo een fles, 1500 CFA; 2,25 €. 

 

Geen opmerkingen: