Popenguine

 


Volgende dag gaan we naar Popenguine. 

Eerst een lekker ontbijt en rond 11 uur komt Moussa ons halen. Het rijden er naartoe is al een hele belevenis, vanalles te zien! We komen aan het ‘reserve’. Normaal moet je inkom betalen maar er is niemand te bespeuren. Dus we lopen verder en zien vele vogels. Een hele wandeling langs een kraaknet, mooi strand. We zien hier grote kliffen en rotsen op het strand, vissers op de zee. Heel mooi hier, wel veel wind, het zand snijdt soms in de blote benen. 

Opeens komt in de verte een vrouw aangelopen, hebben wij wel inkom betaalt? Ahnee, er was niemand. Na de wandeling gaan we in een beach bar nog iets drinken. Ze brengen daar de vis vers uit de zee binnen. Even rusten en dan terug naar Saly. In Saly gaan we nog wat wandelen in de zandstraatjes. Vele mensen spreken ons aan; Bounjour, ca va? Vanwaar ben je? Hoe heet je? .... Natuurlijk is het de bedoeling dat wij bij hen iets kopen, maar we kunnen niet bij iedereen kopen. Als ze merken dat je niets gaat kopen, gooien ze het over een andere boeg. Dan hebben ze honger en vele kindjes die honger hebben. 

We horen constant muziek en gezang, morgen zijn het de verkiezingen. Iemand vraagt weer van waar we zijn, spreken we frans? Nee! Engels? Nee, zeg ik, Spaans! Spaans? Oei dat kent hij niet en hij is weg. Dat was makkelijk. 

We stappen de Barracuda binnen en bestellen een hamburger; een broodje met vlees, spiegelei, frit, tomaat, kaas. Goh dat is lekker!

Geen opmerkingen: