Magische Mogalakwenarivier

Donderdag 17 april 

 


We nemen afscheid van Monika en Dave van de Marula Cottage. 

Hier willen we nog wel eens terugkomen! We hebben een lange trip voor de boeg, zo’n 300 km. We rijden richting Alldays om Mapungubwe NP te bezoeken. Mapungubwe NP ligt tegen de grens met Botswana en Zimbabwe. 

Onderweg is er bijna geen leven te bespeuren en zijn we bijna altijd alleen op de weg. Wat wel goed is dan hebben we plaats genoeg om de potholes te vermijden. De R 572 zit vol slaggaten en we moeten soms al zigzaggend rijden om deze te vermijden. Of aan de verkeerde kant van de baan gaan rijden omdat daar de baan beter is! Of naast de baan kan ook... 

We komen echt weinig verkeer tegen en zien ook geen winkels en tankstations. Wel boerderijen, zowel met koeien als met wild. Ja, de ‘hunting farms’, waar je op wild kan gaan jagen. We zien een reclame bord met erop ‘bospub en gril’. We willen even stoppen dus slagen we af. In de bospub is er ook weer geen volk. 

We drinken koffie en cola, even een plaspauze, en we zijn weer weg. We komen toch een tankstation tegen en rijden ernaartoe. Er is ook een winkel en er lopen mensen rond. Het is raar, we zien een lange tijd geen mensen, niets. En dan hier, in the middle of nowhere, zijn er ineens genoeg mensen! Vanwaar komen die ineens allemaal? We gaan op zoek naar wijn, sambuca en bier. 

Morgen is het Goede Vrijdag en dat is hier een feestdag. Maandag Pasen dus ook een feestdag, dus dat wil zeggen dat je 3 dagen geen alcohol kan kopen. Niet op feestdagen en niet op zondagen! Nu naar onze slaapplaats. We gaan van de R 752 af en slagen een zandweg in. 

Het lijkt eindeloos te duren voor we terug een richtingaanwijzer zien. Als we aan Mogalakwena River Lodge komen lijkt het er wat verlaten. We gaan naar de receptie en we worden hartelijk ontvangen met een glaasje fris. De vrouw laat de lodge en onze kamer zien. 

Dit is niet met woorden te omschrijven, het is hier mooi! Prachtig! We hebben een vrijstaande chalet aan de Mogalakwenarivier, waar krokodillen zitten! We gaan een wandeling doen langs de rivier. Prachtige natuur hier en af en toe zien we aapjes, meer niet, spijtig.

 Het is ook wat modderig want de dag ervoor heeft het goed geregend.

 S’avonds eten we hier en ons vlees word gebakken op een grote braai. Dan nog een biertje en een wijntje aan de bar vlak aan de rivier. Puur genieten. 

Iemand heeft een schorpioen in een potje bij en wij kijken natuurlijk. Nu dat je dat van zo dichtbij kan zien, wel een speciaal beestje

Geen opmerkingen: