Mapungubwe National Park

Vrijdag 18 april 


 

Goede vrijdag dus en dat is hier een feestdag. Ze hebben hier wel meer feestdagen dan wij! 

We vertrekken van deze mooi magische plek, op naar Mapungubwe NP. In Alldays stoppen we om te tanken en geld te halen, want dat kan je niet in Mapungubwe NP of kilometers daarrond. 

We gaan ook nog naar de winkel voor frisdrank, water, groenten, brood, ... Als we bijna in Mapungubwe NP zijn rijden we over een brug en zien we een olifant liggen in de half uitgedroogde rivier. We stoppen, we denken dat hij dood is. Maar nee hoor, hij is aan het relaxen in de modder! Hij komt recht en stapt rustig verder de bush in. 

We rijden Mapungubwe NP in nadat we ingecheckt zijn bij de receptie en de sleutel van onze rondavel (chalet) hebben. We zien impala’s en giraffen. Het is hier warm, heel warm. 

We blijven hier 2 nachten. We mogen pas om half 3 naar de rondavel maar we rijden er toch al heen. Het ziet er heel goed uit, beter dan verwacht. Heel ruim, met een badkamer en keuken, kleine woonkamer, terras en een bushdouche! 

We gaan nog wat game driven en we zien nog kudu, olifanten en impala’s. Terug naar het camp nu. Terwijl ik een pasta aan het klaarmaken ben roept Wim:’luipaard’. 

Er wordt dichtbij een luipaard gespot! 2 mensen zijn met een groot licht op de rotswand aan het schijnen en nemen foto’s. Wim gaat erbij staan en ja er zit een luipaard! 

Wim heeft er foto’s van kunnen nemen maar ze zijn spijtig genoeg niet zo goed. Misschien morgen beter.

Geen opmerkingen: