Modjadi en Magoebaskloof

Zondag 20 april 


 

Spijt dat we hier moeten vertrekken! Maar ja onze benzine raakt ook op en hier kun je niet tanken. 

We rijden richting Mussina. Onderweg komen we een brug tegen die is weggespoeld. We moeten ernaast rijden door de rivierbedding. Al goed dat het nu heel droog is en er geen water instaat. In Mussina gaan we tanken want bijna leeg. 

Na Mussina de snelweg N1 op. We rijden richting Tzaneen om daarna naar het Krugerpark te gaan. In Modjadi slagen we af om naar de grootste baobab ter wereld te gaan. We moeten R20 (1.5€) inkom betalen. 

Het is een enorme boom waar je in kunt. Vroeger was hier ook een café in de boom en kon je ook iets eten maar dat is verleden tijd. Het is een goede stopover maar meer niet, spijtig. Wel een heel indrukwekkend boom! 

Weer verder. We rijden door de Magoebaskloof. Heel mooie natuur met bananan en theeplantages. We komen aan de Debegeni falls we gaan een kijkje nemen. We betalen R30 (2.2€). Het is een hele grote waterval , echt mooi! We zijn blij dat we toch naar hier gereden zijn. Er is wel wat volk. Het is zondag en Pasen. Overal staan hier tafels en banken en bbq. Veel mensen komen hiernaartoe met hun vlees, groentjes en bier om er een leuke braai-dag van te maken. Overal rook van de braai! De tafels zijn zelfs kleurrijk gedekt met tafelkleedjes, borden, kussens op de banken. Ze maken het heel gezellig! Ik wou dat ik dit ook kon doen op een zondag in België! Overal vuurtjes, eten en drinken. 

We rijden verder en aan Magoebaskloof Ruskamp stoppen we. We hebben honger. Van 2 tot 5 is het hier gesloten en het is half 3, pech dus. Maar ze gaan toch eens vragen aan de kok of hij voor ons iets wil klaarmaken. We mogen ons aan een tafeltje zetten. We zitten op een terras met uitzicht op een groene vallei met palmbomen en bananenbomen. 

Vervet monkeys in deze bomen. Het is grappig om te zien, het zijn nog hele kleine aapjes. We kiezen een ‘light meal’, Wim een burger en ik hake (vis). Als het meisje onze borden brengt verschieten we weeral hoeveel we krijgen. Ik krijg een grote vis met veel salade en ook fritten. En Wim een burger met saus en groenten en fritten. 

Weeral veel te veel en dat noemen ze hier dan een ‘light meal’! Al goed dat we geen ‘main course’ besteld hebben! Nog wat drank erbij en we betalen R170 (12€). 

We slapen vanavond in Sanloo Manor. We blijken er alleen te zijn, hoe kan dat? Paasweekend en er is hier geen volk! We mogen een kamer uitkiezen dus liefst op gelijkvloers. Er is wifi maar niemand weet het paswoord! Zelfs de eigenaar niet! Maar we mogen zijn computer gebruiken om het thuisfront te contacteren. 

We moeten ons eten ook al een uur op voorhand bestellen. Kunnen ze nog even naar de winkel... Het eten is echt heel lekker! En we danken dan ook de kok die Samson heet. 

Ah ja .... het paswoord was Sanloo001...

Geen opmerkingen: