Marakele National Park, Rhino’s in the storm

Woensdag 16 april 


 

Wim is al heel vroeg op om naar de zonsopgang te zien. Die moet heel mooi zijn maar ik geraak niet zo vroeg uit mijn bed. 5 uur is toch iets te vroeg. 

Om 6 uur kom ik er ook uit. Na het ontbijt rijden we naar Marakele NP. Het is zonnig als we het park binnenrijden. We rijden naar het viewpoint. Onderweg zien we giraf, zebra, warthog, impala, klipspringer, baboon en vervet monkey. 

De weg er naartoe is heel eng, smal met een diepe afgrond, niks voor een mens met hoogtevrees, dus durf ik niet naar beneden kijken. Op het viewpoint is het mistig en er komen wolken. We zien niet veel, spijtig want het moet een mooi uitzicht zijn, we zien wel gieren en wat andere vogels. 

S’middags eten we weer iets bij Khaya Kwa, recht tegenover de ingang van het Marakele NP. 

We bestellen gordon blue, amai lekker! Maar veel te veel, het is een hele dikke gordon blue met kaassaus, puree, butternut en spinazie. Yammie! 

Na dit festijn rijden we terug het park in maar het weer slaagt helemaal om. Het begint te gieten, te donderen en bliksemen. Plots zien we 2 neushoorns staan. We zetten de auto stil en al grazend komen ze dichterbij. Het heeft wel iets zo midden in de bush, in een onweer en 2 neushoorns dichtbij! Ze lopen voor onze auto de weg over. Het kleintje gaat onder de moeder liggen alsof het wil schuilen. Even later verdwijnen ze terug de bush in. 

Dat was magnifiek! We rijden nog wat rond maar besluiten om terug naar de lodge te rijden. In Marakele NP zijn we niet veel mensen tegengekomen. We reden er bijna alleen rond, wat we natuurlijk niet erg vinden. 

Je hebt hier wel 4X4 nodig, zeker deze tijd, na de ‘regentijd’. Het is alweer snel donker en tijd om te gaan slapen, de dagen vliegen!

Geen opmerkingen: