Durban

 


We rijden richting Durban, niet echt om Durban te bezoeken maar mijn nichtje woont daar en we willen haar en haar man enkele dagen gaan bezoeken. Het is voelt bedrukkend aan als we in de verte al de huizen en andere gebouwen zien opdoemen. Het was zo zalig rustig in de bush! 

Durban is eigenlijk niet zo héél druk vergeleken met Brussel of Antwerpen.
Samen bezoeken we de Valley of the thousand Hills, dit is echt een prachtig stuk natuur waar je lekker kunt rondcruisen. 

We gaan ook een kijkje nemen naar de Howick Falls. We gaan ook naar zee, de Indische Oceaan, in Umlanga. In Durban zelf gaan we ook een wandelingetje maken aan de zee. Hier worden er veel souvenirkes verkocht en we gaan vergelijken. 

Op heel onze reis konden we zowat overal van die dingen kopen : tafelkleedjes, sleutelhangers, beeldjes, armbanden enz. Ik dacht dat het in Durban het duurst zou zijn, maar wat blijkt… Hier is het goedkoop! Dus als je souvenirkes wilt kopen dan moet je dat in Durban doen! 

In St Lucia was het duurste. In St Lucia vroegen ze voor een tafelkleed 700 rand, hier 100 rand!

Men nichtje is uitgenodigd op een verjaardagsfeestje en we mogen mee! Dat vinden we natuurlijk weer heel plezant, dan maken we dat ook weer eens mee. 

Op haar uitnodiging staat: B.Y.O.D. Wat wil dat zeggen? Bring your own drinks…iedereen brengt zijn eigen drank mee. Er is een grote teil voorzien met ijs in en daar kan je je drank inleggen. 

Wij nemen een koeltas mee met ons bier en onze wijn in. Er is een ‘spitbraai’, een schaap aan het spit in den hof. Een tentje en veel muziek.

Geen opmerkingen: