Zuid Afrika 2009 3

potholes

Over het algemeen zijn de wegen wel goed. Maar op sommige banen heb je veel “potholes”, gaten in de weg dus. Zo waren we een keer aan het rijden en de baan was zo slecht, zo veel gaten in de baan, dat we echt traag moesten rijden. Er was niet veel verkeer dus dat viel mee. Er stak een auto ons voorbij en die bleef gewoon op het rechterbaanvak rijden. Het is hier toch links rijden??? Op het rechterbaanvak waren veel minder gaten en dan is het natuurlijk gemakkelijker om daar te rijden! Of als de baan zo slecht is rijden ze er ook gewoon naast, in het zand, dat is soms nog beter dan op de baan.
En als iemand je voorbij wil steken, moet je gewoon op de pechstrook gaan rijden, het is niet wettelijk natuurlijk, maar iedereen doet het.
Aan de kant van de baan zien we ook regelmatig een bordje met ‘car wash’ erop. Dan zie je daar enkele gasten zitten met een emmer water; je moet je auto dan parkeren tussen de 4 palen die ze daar in de grond hebben geslagen, ze hebben er dan ook nog een plastiek over getrokken zodanig dat je auto onder een afdakje staat.
We zien vrouwen over straat lopen met hout op hun hoofd. Dit hebben ze dan gaan verzamelen om later een vuurtje te maken. Dan zetten ze een pot met 3 poten over het vuur en zo koken ze dan voor hun huisje….