Zuid Afrika 2009


Onderweg naar OR tambo
Ik wou al zolang nog eens naar Zuid Afrika gaan, het was ondertussen al 8 jaar geleden dat ik er was. Altijd maar uitstellen, andere zaken gingen altijd voor, zoals het renoveren van een huis. Tot ik begin januari 2009 een promotie zag van Britisch Airways en de knoop doorhakte. We gingen naar het reisburo en kochten 2 tickets Johannesburg en huurden een auto, de rest zouden we wel ginder regelen.
De rondreis die we maakten hebben we zelf uitgestippeld, op internet vind je genoeg informatie wat er te zien of te doen is. Als je een georganiseerde reis wil doen zit je te veel in de auto, dan ben je te veel aan het rijden in plaats van te genieten, en dat willen we niet.
We gaan in augustus en het is er dan winter, het is overdag meestal warm weer en s’nachts heel wat frisser.
In de provincie Mpumalanga en Limpopo hebben we overdag altijd warm weer, tot 30 – 35 graden, s’nachts koelt het flink af tot 10 – 15 graden, geen regen gehad het was er heel droog en had al lang niet meer geregend.
In de provincie Kwazulunatal tot 25 graden, soms warmer, maar hier is altijd veel wind omdat we dicht tegen de zee zitten, het zeewater blijkt rond de 22 graden te zijn, maar op het strand zelf is er weer die frisse wind.