KwaZoeloe-Natal


We rijden naar de grens van Swaziland om terug naar Zuid Afrika te gaan. Aan de grens gaan we een stempeltje halen. Ik bekijk de stempel; 13 augustus. Hoe? We zijn toch al de veertiende? Zijn stempeltje nog niet verzet? We laten het maar zo en rijden verder.
Ons "cabin in the bush" bij Insinkwe backpacker
We komen aan in Hluhluwe en nemen onze intrek in de Insinkwe backpacker. Een mooie backpacker met chaletjes. We nemen zo een chaletje. S’avond eten we hier weer heel lekker; de ene dag braai (barbecue) de andere dag fish and chips met vele groenten. Terwijl we eten legt men wat fruit op een voederplankje. Ineens komen er allemaal bushbaby’s (nachtaapjes) uit de bomen!
We besluiten om dan toch naar het Emdoneni Cat Rehab te gaan, ondanks onze slechte ervaring met Moholoholo. Dit is echt heel wat anders! Hier kweekt men met de dieren en deze worden later uitgezet in het wild om uitsterven te voorkomen. Ze hebben hier cheetah, serval, caracal en african wild cat. De african wild cat lijkt op een huiskat maar iets wilder natuurlijk! De serval een grote poes, lijkt op cheetah maar kleiner. De caracal of in het afrikaans rooikat, is een lynx. Een prachtig dier! Zij kunnen vogels vangen die 3 meter hoog voorbij vliegen! Ze hadden ook kleintjes van dit dier maar we mochten ze niet zien omdat ze de dieren willen uitzetten in het wild en dus niet blootstellen aan de mens. De dieren die ze laten zien kunnen niet meer in het wild uitgezet worden door een handicap of door afhankelijkheid aan de mens. Maar met deze dieren wordt wel gekweekt om later terug uit te zetten. Een waardig project.
We rijden naar het Hluhluwe game reserve en zien weer enkele dieren. Dit game reserve is iets anders dan Krugerpark. Van natuur vinden we het mooier maar je ziet hier wel minder dieren. Het is ook kleiner en men kan dit wel op een dag doen.
Alhoewel het hier winter is is het heel warm. Terwijl we aan het genieten zijn van een kudde olifanten in de verte horen we plots dichtbij geritsel. We draaien ons om en een meter naast ons staat een neushoorn met een kleintje! Aaaaaaaah ik heb wel een beetje schriiiik!  De neushoorn trekt zich er niet veel van aan, loopt voor onze auto de bush terug in en we zien hem al niet meer. We genieten verder van onze ‘wildkijkrit’, afrikaans voor safari.

Geen opmerkingen: