Krugerpark


Zebra in het Krugerpark

De dag voor we naar het Krugerpark gaan slapen we in Porcupine Bush Lodge, zo zijn we dicht bij de Orpen Gate, één van de vele ingangen. We slapen in een grote safari tent met 2 persoonsbed en eigen badkamer! De badkamer is gewoon in open lucht wel wat afgesloten met een houten schutting van een meter hoog, maar als je onder de douche staat zie je uit op de bush! De tenten staan ver uit elkaar zodat niemand je ziet. Echt zalig! En weeral lekker eten, dit is pure verwennerij.
Krugerpark is het bekendste game reserve (wilde dierenreservaat) van Zuid Afrika. Het is zo groot als Belgie. We besluiten van er een dag door te rijden. We hadden er eigenlijk niet veel van verwacht, we dachten niet van vele dieren te zien. We hebben hier echt veel verschillende dieren gezien en het was zo fascinerend dat we de volgende dag terug gingen om een hele dag hier door te brengen. We zien zelfs een leeuwin met welpjes!
We zijn toch heel blij dat we dit gedaan hebben, hier kan men natuurlijk dagen in rond rijden. s’Avonds slapen we in de Kruger View backpaker in Komatipoort. s’Morgens worden we wakker door het geluid van nijlpaarden….als in een droom, maar dit is echt !!!