Durmitor NP

 


Als we verder rijden komen we aan een weg die langs de rivier de Piva loopt. 

Het blauw van het water steekt weer fel af tegen het groen van de bomen op de bergen. Dit hadden we niet verwacht, het is hier zo mooi! Dan maken we een afslag naar Zabljak. De baan wordt smal en eng. Vele bochten en altijd naar omhoog. Veel tunneletjes maken het nog enger. Een spectaculaire weg niet voor mensen met hoogtevrees als ik! Overleef ik dit wel? 

Pff eindelijk zitten we op de berg en geen afgronden niet meer. In Trsar stoppen we aan een bar restorant die daar zo ineens in “the middle of nowhere” staat. Eventjes alles wegspoelen met een drankje. En dan weer verder hopend geen enge afgronden niet meer.

We rijden Durmitor NP in. Waar ik voor vreesde.... dus wel weer dieptes! Maar het is hier wel ongelooflijk mooi! De weg is smal, veel te smal, en slingert langs de bergen heen. Al goed komen we niet te veel tegenliggers tegen. Af en toe koeien of schapen op de weg. Hier en daar een boerderij. Zo afgelegen! Zo puur! Zo verlaten en leeg.

Eindelijk komen we aan in Zabljak, het was een lange rit. Het is later dan verwacht, maar met zo’n baantjes kan je natuurlijk niet hard rijden. Het was een prachtige rit. We gaan nog lekker eten in het restaurant van MB Hotel. We kunnen nu betalen in euro.


Geen opmerkingen: