Naar Bosnië

 


We ontbijten om 8 uur en laden alles in om te vertrekken naar Mostar, Bosnië. 

We nemen afscheid van onze lieve gastvrouw, misschien komen we hier nog terug! We rijden langs de mooie kustweg. Aan de eerste grens Kroatië – Bosnië mogen we bijna zo doorrijden. We gaan hier tanken want het is hier goedkoper. Dan terug grens Bosnië – Kroatië, zo doorrijden. We verlaten nu de kustweg om het binnenland in te rijden. Terug aan de grens Kroatië – Bosnië. Hier moeten we langer aanschuiven. Een lange file voor ons en het is hier zo warm. Eindelijk in Bosnië.

We zijn nieuwsgierig naar het avontuur dat ons te wachten staat. Oderweg stoppen we in een groot dorp om geld af te halen. Het zijn hier Bosnische Marken en dat hebben we nog niet. Nu we geld hebben gaan we onderweg iets drinken. 

Voor 2 consumaties betalen we 1.75 € (2.50BAM)! Wat goedkoop! Dat valt al heel goed mee. 

We rijden weer verder richting Kravice Falls, in Studenci. We verwachten niet dat het daar druk gaat zijn omdat we onderweg ook niet veel verkeer hebben gezien. Maar daar aangekomen valt het tegen! Er staan bussen! We parkeren en lopen naar beneden. Er is enorm veel volk, het is ook zondag. 

Bosniërs zoeken ook maar verkoeling en hier kan je zwemmen met een prachtig decor! De watervallen zijn echt de moeite maar het is hier veel te vol. We drinken iets en staan weer versteld hoe goedkoop het is, zeker deze locatie.

Spijtig dat er zo veel mensen zijn. Als we willen doorrijden zien we nog altijd volk toekomen!

Verder naar Mostar. Onderweg stoppen we om iets te eten. Ik bestel kipfilet met fritjes en Wim Cevapi (worstjes). Nog wat drank erbij en we moeten 11 euro betalen!


Geen opmerkingen: