Old Town Dubrovnik

 


Het belooft weer een warme, zeg maar hete dag te worden! 

S’morgens om half 8 een tas koffie en richting Dubrovnik ‘Old Town’. Onderweg moet Wim natuurlijk nog hier en daar stoppen om een foto te maken. We hebben een tip gekregen van iemand dat in ons pansion logeert. We moeten parkeren aan de haven waar de cruise schepen liggen, parkeren is hier veel goedkoper. En dan een bus (nr 8) nemen naar ‘Exit Cable Car’, bus is 12 kuna per rit. Dan sta je bovenaan Old Town en zie je de muren en kan je de trapen af lopen. Een goede tip, want die trappen hadden we in de warmte toch misschien niet gedaan.

Old Town Dubrovnik is echt wel de moeite! Spijtig dat er zoveel volk is! We krijgen wat honger en gaan op een terras zitten en we bestellen iets. Wim krijgt eitjes met spek en ik een grote pistolet met salami, kaas, sla, tomaat, ham,... De prijzen vallen hier nog goed mee voor zo’n toeristisch stadje! Ik denk dat Antwerpen veel duurder is!

Rond 6 uur gaan we lekker zwemmen aan het baaitje in Orasac. Er is meer volk, maar het is dan ook zaterdag en kroaten gaan dan ook naar de zee. Wim probeert de zonsondergang te fotograferen. En dan gaan we terug eten in bar Hawai, omdat het er vorige keer zo lekker was! Het is er ook druk! We moeten even wachten op een tafel. Maar het is het wachten meer dan waard!

Morgen richting Mostar.

 

 

Geen opmerkingen: