Otok Korcula

 


Volgende dag vroeg op. 

We gaan een rit maken naar het eiland Korcula. We rijden eerst naar Ston. Onderweg gaan we naar de winkel voor brood en kaas en paprikasalami. Even later vinden we een leuke picknickplek en eten we ons broodje op. Aen picknick met een geweldig uitzicht op zee en eilandjes! We rijden tot in Orebic. Daar gaan we de ferry nemen. Er staat al een hele rij aan te schuiven en onze moed zakt al wat. Zeker in deze warmte. We gaan toch een ticket halen en aanschuiven. Het gaat toch goed vooruit en we mogen de ferry op met de auto. Een kleine overtocht van 12 minuten naar het eiland Korcula. Vanop de boot heb je een mooi zicht op het vasteland. Dorpjes met hun kerk en daarachter de bergen. We gaan niet naar Korcula-stad maar maken een rit over het eiland zelf. We vinden een verlaten baaitje waar we iets drinken en ook nog aan de praat geraken met een ... belg!

Op Korcula zijn er veel wijngaarden. Overal staan borden om wijn te proeven en te kopen. We zouden graag proeven maar we moeten nog rijden in een ‘vreemd’ land. Ook veel olijfbomen hier, dus ook olijfolie wordt hier gemaakt.

Weer wat verder stoppen we om de kleine honger te stillen. We nemen 1 pizza voor ons 2. Niet omdat we gierig zijn maar dit word veel gedaan en zo een grote honger hebben we niet.

We nemen terug de car ferry waar we nu bijna niet moeten wachten.

S’avonds eten we in ons ‘pansion Moretic’. De gastvrouw heeft lekker eten klaargemaakt maar veel te veel! Nog wat na praten met andere gasten en dan tijd om te gaan slapen.


Geen opmerkingen: