Hlane Swaziland – Mkuze

 


Het is moeilijk om hier te vertrekken. 

Maar we willen nog ander dingen doen en zien natuurlijk. We vertrekken van Hlane (Swaziland) terug naar Zuid Afrika. Onderweg stoppen we bij Nisela Safaris (nog in Swaziland) om eens de benen te strekken en iets te drinken. 

We rijden verder richting grens, toch altijd raar zo’n grens. Eerst krijgen we een papiertje, dan stempel in het paspoort, ander loket stempel op papiertje weer verder papiertje afgeven enz enz..... Ze hebben hier allemaal weer niet veel zin. De ene slaapt bijna en een ander zit helemaal onderuit gezakt aan het loket. Nog wat papiertjes en stempeltjes en we zijn terug in Zuid Afrika! 

Langs de weg zien we Lake Pongola / Jozini liggen. Prachtig! Daar gaan we ooit ook nog eens naartoe. We wilden dit nu doen maar het werd ons afgeraden omdat het deze tijd van het jaar daar heel heet kan worden. Er waren juist een tweeling olifantjes geboren en dat wilden we wel zien. Als je ze al te zien krijgt natuurlijk! De kans is niet zo groot. 

Na Pongola zijn we snel bij het dorp Mkuze. Het is er heel druk, veel mensen op de straat, er is een markt bezig. We gaan eerst inkopen doen want in het park zou niet veel zijn. Ook geen restaurant. Er zou wel een ‘basic’ shop zijn, dus veel gaan ze er niet hebben. 

 In de Superspar kopen we water, groenten, vlees, kaas en brood. In de liquorstore nog wat wijn en bier.

Geen opmerkingen: