Mkuze NP

De weg naar het park is een zandweg, heel stoffig dus. 

Hier zien we bijna niemand meer. We rijden naar het rest camp Mantuma. We checken in en we krijgen safaritent nr 27. Er is ook een keukentje aan. Aan ons onderkomen mankeert wel het een en ander. Kastjes zijn stuk, de fan werkt niet, rits van de tent stuk, enz. Maar voor de rest ziet het er heel goed en avontuurlijk uit. 

Als we maar een bed en een douche hebben! Als we ons wat geïnstalleerd hebben rijden we naar de Masinga hide. Een hele mooie hide maar we zien niet veel dieren. Ook als we rondrijden zien we niet veel. Wel neushoorns langs de weg en hippo’s in het water. Maar we klagen zeker niet want we zijn al goed verwend geweest de vorige dagen! 

Dan proberen we het zwembad maar eens uit, dat moet er toch ééns van komen. Het water is gewoon warm! We hebben het zwembad voor ons alleen. Nu nog douchen, braaien, wijntje en biertje en slapen. De volgende morgen gaan we terug naar de Masinga hide, om 6 uur zijn we er al en we worden beloond om zo vroeg op te staan! Er staat een kudde olifanten te drinken! Wat een zicht! We filmen en maken foto’s, fantastisch! Dan gaan ze traag verder en even later zijn ze verdwenen in de bush. 

Even later komt er nog een olifant aan en begint te drinken. Hij heeft een stuk van zijn slurf maar blijkt er geen last van te hebben. Na een tijdje gaat hij ook traag verder tot er een helikopter overvliegt dan begint hij te trompetteren en loopt weg de bush in. Deze helikopters zijn ter bescherming van de dieren, ter preventie van het poachen. 

We rijden verder want het wordt tijd om naar onze volgende bestemming te rijden. Mkuze heeft mooie hides en mooie natuur, spijtig dat de safaritenten er zo versleten zijn. Wij waren ook van plan de Fig Forest walking trail te doen, maar toen we er achter vroegen bij de receptie vertelden ze ons dat dat op het moment niet mogelijk was, spijtig. 

Safaritent in Mantuma Camp www.kznwildlife.com


Geen opmerkingen: