Msholo, house of the King!


 

Aan de ingang betalen we onze ‘fees’ en rijden verder naar het camp. Aan de receptie vertelt de dame ons dat ze voor ons een ‘upgrade’ heeft! 

We krijgen ‘a big house, the house of the King’! We hadden al korting gekregen en nu nog een upgrade! Dat kan alleen maar hier! Daar aangekomen zien we dat het een huis is met 4 slaapkamers, een badkamer, een salon en een keuken met een kookvuur en ijskast op gas. 

Buiten een grote boma, een plaats om te braaien en een grote buitendouche! Dat alles voor ons 2! En vlak voor ons deur een grote waterplas waar hippo’s inzitten en waar dieren komen drinken! We rijden al even wat rond in het park. 

Aan een birdhide stoppen we en blijven lang genieten. Het is zo warm! We worden er lui van en gaan aan ‘ons’ huis Msholo zitten. We houden de waterplas met de hippo’s in het oog. De hippo’s beginnen iets actiever te worden, draaien rond en splashen het water rond hen. Terwijl we naar de gapende hippo’s kijken horen we op de achtergrond een leeuw brullen! En dan zie ik in de verte... 2 neushoorns! Ze komen altijd maar dichterbij. Op een gegeven moment zijn ze wel echt heel dichtbij! Ze blijven rustig rondgrazen tot er een derde neushoorn bijkomt, dan is het even blazen. De derde is al snel weg en de twee grazen rustig verder. 

Wat een droom om hier zo te zitten. Als het donker wordt komt er een dame olielampen aansteken. Tijd om een bushdouche te nemen, zalig! Van in de douche zie ik de neushoorns nog! 

Als we s’avonds eten in het openluchtrestaurant dan kunnen we schimmen zien van olifanten die komen drinken aan de waterplas. We horen ze ook! Er zitten ook weer neushoorns, we zien ze niet maar horen ze wel!

Geen opmerkingen: