Mkuze - Hluhluwe


 

In Hluhluwe gaan we iets klein eten in de Wimpy’s, niet dat we er zo zot van zijn maar hier zijn we ooit nog geweest. 

We vragen daar de weg naar de Bushbaby Lodge. We zullen daar 2 nachten verblijven. We zijn van plan hier niet veel te doen en wat te rusten. We zullen zien. We installeren ons in onze chalet en gaan eens internetten, dat is al lang geleden. 

We springen het zwembad eens in. Nog wat luieren. Het is hier rustig. De Lodge wordt uitgebaat door een nederlander en zijn zuid-afrikaanse vrouw, dus we kunnen gewoon vlaams praten. S’avonds tijdens het eten worden er bananen in een boom gelegd. Langzaam komt er een bushbaby te voorschijn. Hij neemt een stukje en verdwijnt weer. Iets later is hij er weer en zo gaat dat door tot hij genoeg heeft. Leuk dat je deze schattige nachtdiertjes zo eens van dichtbij kan zien. Dan valt de elektriek uit en zien we niks meer, pikzwart. Er is hier een generator aanwezig dus het duurt niet lang of we hebben weer wat licht. Na het eten praten we nog wat na met de eigenaars en een paar andere logés. Als we naar ons chalet lopen zien we een paar zebra’s in het schemerdonker. Het is al 12 uur als we in ons bed kruipen, dat is al lang geleden! 

De dag erna rijden we naar Charter’s Creek, je hebt er een mooi uitzicht over het meer, het is er zo verlaten. Vroeger was er hier een restcamp maar door de droogte hebben ze het moeten sluiten. Overal zien we borden met ‘beware of the hippo’s and crocs’. We rijden enkele loops en verder richting Dukuduku Gate. De natuur is hier prachtig maar we zien niet veel dieren. Het is ook zo warm en dan laten de dieren zich niet zo gauw zien. De natuur maakt veel goed. Na de middag rijden we naar Hluhluwe om wat boodschappen te doen en geld te halen. Morgen gaan we terug een game reserve in waar ze geen shop hebben. 

 bushbaby lodge

Geen opmerkingen: