Malelane – Hlane NP Swaziland

 


De volgende morgen zijn we al om 6 uur wakker. 

We laden alles in om te vertrekken. Na het ontbijt rijden we naar het centrum van het dorp om geld te pinnen en nog wat inkopen te doen. Aan één kassa van de winkel staat een hele lange rij mensen, buiten staat nog zo een lange rij mensen. Beetje vreemd dus we gaan dat eens onderzoeken. De mensen komen hier hun uitkering halen! Blijkbaar wordt dat in de supermarkt uitbetaald! We doen verder onze inkopen, wat drank en wat eten. Geen vlees want dat mag je niet meenemen naar Swaziland. 

Nu op naar Swaziland, ik hoop dat de grensovergang meevalt! We rijden via Komatipoort naar de Mananga border. We zitten hier dichtbij de grens met Mozambique! Het is bijna middag als we aan de grens komen. Het is heel warm en alle ‘ambtenaren’ hangen op een stoel lui te wezen. Echt wel een grappig zicht. 

Een stempel halen en aan de bareel doet een douanier van op zijn stoeltje gebaren dat we moeten doorrijden. Geen zin in controles. Goed voor ons! Zo raken we snel de grens over. Aan de andere kant van de grens in Swaziland zijn ze al even moe. Een briefje invullen, een stempeltje halen, R50 roadtax betalen (€3,8), en op 10 minuten zijn we alles gepasseerd! 

We zijn in Swaziland! Nu op naar Hlane NP. We vinden de weg vrij vlot ondanks er weinig richtingaanwijzers zijn. Hlane NP is een kleiner nationaal park, we hebben er een rondavel geboekt voor 2 nachten in het Ndlovu Camp Wisteria Village. In dit park is geen elektriciteit dus we zullen ons moeten behelpen.

Geen opmerkingen: