Hluhluwe – Imfolozi


 

Om 7 uur gaan we ontbijten en daarna nemen we afscheid van Pim. 

Onze bagage is al in de koffer dus we kunnen vertrekken. Eerst nog gaan tanken in Hluhluwe en dan op naar het game reserve. Langs de Memorial Gate rijden we het Hluhluwe Game Reserve in. Van in het begin dat we er zijn zien we al dieren; olifanten, neushoorns in de modder, zebra’s, buffels, giraffen. We rijden verder naar de andere kant van het park; het Imfolozi Game Reserve. We slapen hier 2 nachten in een chalet in het Mpila camp. De chalet valt goed mee, alles werkt! We hebben een braai (bbq) dus we leggen een kip op de braai. Ondertussen maak ik wat groenten klaar om erbij te eten. Wim houd zich bezig met de braai. Hij komt even binnen om een biertje te halen en als hij wil terug gaan naar de braai zien we dat er een hyena staat! Hij wil onze kip pikken! We beginnen te roepen en jagen hem weg. Even later komt er weer een hyena af maar die verdwijnt al sneller. We blijven bij onze kip. En op de achtergrond houden de hyena’s ons in het oog. Ze komen heel dichtbij! 

Als we s’morgens vroeg opstaan zien we nyala’s en impala’s in het camp. Op ons terras zit een vervet monkey die binnen wil komen, we moeten hem wegjagen. We zien ook baboons die de marula vruchten eten. Wat een beestenboel! Sontuli We rijden naar de Sontuli pick nick site. Daar zou je het meeste kans op dieren spotten hebben. Langs de kant van de weg zien we een baby neushoorn staan! Het is aan het grazen. Een beetje verder achter de bushes zien we de moeder staan, toch maar voorzichtig zijn. 

De baby rhino blijft op de weg staan en loopt van de ene naar de andere kant. Dan begint hij zot te doen, hij springt van hier naar ginder, het lijkt of hij met onze auto wil spelen.Hij loopt alsof hij achter iets aan zit. Hij komt dichter bij ons, alsmaar dichter! Als hij in het gras loopt en terug begint te grazen rijden we stilletjes voorbij. Hij komt naar ons gelopen net of hij wil de auto aanvallen! En dan loopt hij het gras terug in naar zijn moeder. We rijden verder en zien veel neushoorns! 

Ook andere dieren maar weer geen grote poes! Plots zitten we tussen een kudde olifanten! Ze waren goed verstopt. Langs alle kanten staan olifanten en we blijven even staan om niet te storen want er zijn kleintjes bij. Maar ik ben er toch niet gerust in. Als ze een beetje uit de buurt zijn rijden we verder. Oef! Wat was me dat kicken! 

S’avonds na het eten zitten we op ons terras en zien we hyena’s die aan de bbq’s zoeken naar eten. Ook komen er een paar impala’s langs. Ook zij verdwijnen in het duister. Even later horen we een luid gesmak. We kijken naast onze chalet en daar staan 2 bushpigs die het gevallen fruit opeten.Dan komt er nog een hyena langs die heel dichtbij de bushpigs komt. De bushpigs jagen hem weg! S’nachts horen we de buhpigs verder smakken en de hyena’s huilen. Mpila camp, ensuite chalet http://www.kznwildlife.com/accomodation/resorts/imfolozi-mpila.html Geen resto, basic shop

Geen opmerkingen: