Lower Sabie – Malelane

 


Laatste dag in het Kruger weeral, die afrikaanse tijd vliegt toch snel vooruit! S’morgens zien we aan de Sunset Dam neushoorns! Aan een birdhide spotten we ook neushoorns! Onderweg komen we leeuwinnen tegen! Aan de Hippo Pool stoppen we even. 

Er staat (zit) een ranger met geweer en daarom mogen we hier uitstappen. Hij zal ons wel beschermen! We kijken hier wat rond maar zien geen dieren, geen hippo’s! Als we verder rijden richting Berg en Dal zien we 2 neushoorns in een grote plas water liggen. Het is warm en ze genieten van een siesta. Veel bewegen doen ze niet af en toe wat met hun oren flapperen om de vliegen weg te jagen. 

Terug op de weg loopt er een heyna voor ons! Rustig stapt hij verder tot hij aan een plas water komt waar hij even in gaat liggen rollen. Dan verdwijnt hij in de bush. Het Kruger park is heel mooi groen deze tijd van het jaar. We hebben ook geluk gehad met de vele dieren die we gespot hebben. Dus met spijt verlaten we dit beroemde park, op naar het volgende avontuur. Langs de Malelane Gate verlaten we Kruger. En in Malelane slapen we bij Hhusha Hhusha. Als we daar aankomen springen we het zwembad in, dat kunnen we nu wel even gebruiken na het warme Kruger park. Zalig met een wijntje erbij. 

Op aanraden van de eigenaresse gaan we s’avonds eten bij The Deck restaurant, ze maakt voor ons een reservatie. En het is echt wel de moeite! We zitten op een terras met uitzicht op de krokodilrivier, aan de overkant is Kruger. Heel lekker eten en niet duur! Als we terug zijn vallen we veel te vroeg in slaap, maar het is toch al donker en morgen weer een andere dag. 

http://www.sanparks.org/

www.hhushahhusha.co.za

the deck restaurant

Geen opmerkingen: