Nelspruit – Kruger NP Lower Sabie

 


We staan vroeg op en pakken alles al in. 

We willen op tijd vertrekken richting Kruger park maar eerst nog een stevig ontbijt met natuurlijk spek en eieren, dat mag er in ZA niet ontbreken! We plannen om langs White River te rijden en dan via Numbi Gate het Kruger park in te gaan. 

Men raadt ons af deze weg te nemen want hij zou heel slecht zijn, toch nemen we deze en het valt eigenlijk allemaal goed mee. Het staat wel niet aangegeven, er zijn weinig richtingaanwijzers. Meestal rijden wij op kaart en niet op GPS. De GPS gebruiken we alleen als we het niet meer weten! 

Via de Numbi Gate rijden we het Kruger park in. We hebben voor 2 nachten een safaritent geboekt bij het Lower Sabie rest camp. We rijden er naartoe via Skukuza rest camp waar we even stoppen en iets eten. Het Skukuza rest camp is helemaal veranderd, in 2009 waren we hier ook en we herkennen het niet meer. We willen op tijd in het Lower Sabie rest camp zijn maar dat lukt ons natuurlijk weer niet, we zien al vele dieren onderweg, zelfs al een leeuw, dus regelmatig stoppen. 

Wat laat komen we aan in het camp. Lower Sabie is mooi gelegen aan de rivier, je hebt een mooi uitzicht vanop het terras over de rivier met hippo’s erin en buffels langs de kant. Een beetje verder is er een brug over de rivier waar je ook mooi uitkijkpunt hebt en dieren kan spotten! 

S’avonds eten we daar op het terras maar dan is het al donker aan het worden en veel zie je dan niet meer natuurlijk. 

De volgende dag vertrekken we vroeg om dieren te gaan spotten. We dachten dat we minder dieren gingen zien omdat het zomer is. Dan zijn de bomen dichter begroeid en het gras hoger dus meer groen. Maar we zien echt wel veel dieren! Heyna, olifanten, giraffen, zebra’s, neushoorns, op een gegeven moment staat er vlak voor onze auto een leeuw! 

We stoppen de auto en hij wandelt langzaam naast onze auto voorbij! Wauw! En dan verdwijnt hij weer in de bush...

Geen opmerkingen: