Heidelberg Suikerbosrand

 


S’morgens vertrekken we vroeg richting Heidelberg. We willen al wat dichter bij Johannesburg komen zodanig dat we de laatste dag niet zo ver meer naar de luchthaven moeten rijden. We zijn vroeger dan verwacht in Heidelberg.

Nog voor de middag bezoeken daar Suikerbosrand Nature Reserve. Van dit park hadden we eigenlijk veel meer verwacht, we dachten hier veel meer dieren te zien. Het is een redelijk groot natuurreservaat en er zouden veel dieren moeten zijn. Maar ja, de dieren staan ons niet op te wachten hé. We zien alleen impala’s, zebra’s en elanden.

S’middags krijgen we toch wat honger en we rijden Heidelberg in. We zien een eethuisje en stoppen bij Vintage Salon ofzoiets. Ik heb een beetje bang dat het wat sjiek gaat zijn. We gaan op het gezellige terras zitten. We bestellen iets om te eten; Wim een “beef pie” en ik een lasagna. Na het eten neem ik wat fotos van het gezellige terras, het is speciaal ingericht. De eigenaresse ziet dit en zegt me dat ik het hele huis kan doorlopen en fotos maken. Het is er echt speciaal ingericht; de luster zijn van ijzerdraad gemaalt met pareljes, deurklinken zijn van vorken gemaakt, oude meubels en schilderijen aan de muur, het servies is allemaal met bloemen bedrukt.

Dan gaan we nog naar de “liquor store”, want morgen, zondag, zijn de liquor stores meestal niet open! We staan weeral te gapen naar al die flessen sterke en minder sterke dranken. Een hele winkel vol. We kopen wat flessen om mee te nemen naar België, want morgenavond is het al zover…

We overnachten in de Hoep Hoep Farmstay : een boerderij met enkele gastenkamers. We worden er heel hartelijk verwelkomt door de eigenaars! We krijgen een klein huisje voor ons alleen, eigenlijk is dit voor 8 personen, maar de andere gastenkamers waren al bezet. Heerlijk! S’avonds kookt Margaret voor ons en ze brengen het eten naar ons huisje. We eten kip, rijst, groenten met een flesje wijn en nog een stuk taart als dessert.


En s’morgens natuurlijk weer een uitgebreid ontbijt voor we weer verder trekken!

Geen opmerkingen: