Rietvlei Nature Reserve

 


Ja het is al zo ver onze laatste dag. Erg. We beginnen ons valiezen al goed in te pakken want vanavond moeten ze op de vlieger. Dan willen we onze auto laten kuisen. De auto ziet er echt niet meer uit. Normaal is hij grijs, maar hij is nu roestbruin. Er hangen grote brokken aaneengekoekt roestbruin zand aan, en voor de rest een laag roestbruin stof. Vorige keer dat we een auto huurde (wel bij een andere maatschappij) zag onze auto er ook zo uit en dan is er nog een hele discussie over geweest. Dus we rijden naar het tankstation in Heidelberg waar een car wash is. Het is wel niet zo volautomatisch als bij ons! Wim rijdt de auto onder een afdak en een jongen spuit de auto helemaal nat. Daarna beginnen 4 jongens er aan te poetsen alsof hun leven er van afhangt. Ook stofzuigen en vanbinnen al het stof weghalen. Onze koffer vanbinnen had ook al zo’n roestbruin kleurtje! Wim neemt er een paar foto’s van. De jongens merken dat we een foto nemen en dat vinden ze wel leuk. Ze vragen om er nog te nemen; nog een foto van ons allemaal samen!!!

Wat gaan we nog doen deze laatste dag? We zouden graag nog naar een natuurreservaat gaan. Tussen Johannesburg en Pretoria zou nog een natuurreservaat liggen; het Rietvlei Nature Reserve. Laten we daar eens naartoe gaan. Tegen de middag komen we er aan, maar we gaan eerst nog iets drinken. We zien een bordje van een restaurant en volgen dat. Het blijkt een heel groot restaurant te zijn. We gaan binnen. De receptioniste vraagt of we geboekt hebben? Nee… Spijtig geen plaats meer dan! En alleen een koffie aan de bar? Ja dat kan! Ik ga even naar het toilet en zie dan pas hoe groot het hier eigenlijk is. Verschillende zalen met verschillende buffetten, en dat ziet hier stampvol! Ongelooflijk, je vraagt je af waar die mensen ineens allemaal vandaan komen. Maar ik denk dat dit ook zo typisch afrikaans is; zondags met heel de familie naar het restaurant, lekker eten!

Dan rijden we Rietvlei binnen. Je kan hier ook vissen, kamperen, wandelen en paard rijden. Dit is dan wel in een afgesloten stuk van het park. Wij willen natuurlijk nog wat dieren zien! In het begin komen we niet veel dieren tegen en we heben schrik dat het hier bij zal blijven. Maar dan zien we toch nog heel wat! Zebra’s, blesbokken, veel verschillende vogels (zo van die speciaal gevallen die wij hier niet kennen) en dan… Plots zien we rechts van ons in het hoge gras neushoorns lopen! Ze komen onze richting uit! Oei oei. We blijven staan en ze lopen voor onze auto voorbij. Dan gaan ze wat grazen. Iets later komen er nog 2 over de weg gehuppeld! Waaaaw.

Dan is het tijd om naar de luchthaven te rijden…

We rijden het park uit en de R21 op. Als we dichtbij de luchthaven komen zien we de vliegers al staan. Het is net of ze staan op de baan. Het is zondag en niet druk op de baan, dat valt allemaal goed mee. We leveren de auto in, hij ziet er proper uit nu dus alles ok! We checken in en we hebben nog wat tijd. We moeten maar rond kwart na 8 op de vlieger dus nog wat tijd om onze laatste randen op te doen. We gaan nog iets eten en drinken. Hier op de luchthaven zijn nog ruimtes waar je kan roken, dus daar profiteert Wim nog van. En dan is het tijd om te boarden…



We hebben met "onze" Daihatsu Terrios 3400 km gedaan.

Geen opmerkingen: