Malealea Lodge Lesotho


 

In Clarens stoppen we om wat inkopen te doen; water,wijn en bier. 

En nog geld halen voor enkele dagen, in Lesotho zijn er geen bancontacten in elk dorp hé. In Ladybrand vlak voor de grens tanken we nog eens goed vol, en dan op naar de grens. 

Lesotho is een landje zo groot als België, maar in Lesotho wonen 2 miljoen inwoners, in België zijn dat er 11 miljoen. We nemen de grensovergang in Maseru. We stappen uit voor de nodige stempeltjes te halen. Aan de ingang van het gebouwtje zitten twee meisjes die briefjes uitdelen. We moeten ieder zo’n briefje invullen. Het ene meisje vraagt of ze men ring krijgt? “Nee” zeg ik haar, “ ik heb hem gekregen van een vriend.” “En wanneer krijg ik die van mij dan?”vraagt ze me. 

De grenspost zijn we redelijk snel over, dat viel allemaal goed mee. Nu nog 30 rand (3,1 €) betalen (roadtax) en dan richting Mafeteng. Als we dat hier allemaal maar vinden… De weg is redelijk goed, wel wat potholes, en de richting is af en toe aangegeven. 

We hadden erger verwacht! Vanaf Motsekuoa is de Malealea Lodge aangegeven. We rijden op een onverharde weg. De landschappen zijn supermooi! We kijken onze ogen uit. We rijden door kleine dorpjes, kinderen roepen ons na : “give”, “sweet”! 

Hier dus ook al! Deze supermooie omgeving noemen ze de “Gate of Paradise”. In de late namiddag komen we aan bij de lodge. Deze keer hebben we een rondavel als kamer. Van 5 uur tot 10 uur is er elektriciteit voor de rest niet. 

We gaan in een winkeltje wat verderop sigaretten kopen. Kinderen vragen of ze onze gids mogen zijn. S’avonds treedt er in de lodge een koor op en daarna nog een stevig bandje met leuke muziek. De jongens spelen op zelfgemaakte muziekinstrumenten. 

Enkele andere jongens dansen op de muziek, we krijgen al goesting om mee te doen. Echt wel de moeite! Het begint weer fris te worden, we zitten hier ook in de bergen. 

Overdag zonnig en warm, eens de zon weg is wordt het koud. Daarna schuiven we aan voor ons dinner. Een grote eetzaal met tafels tegen elkaar. Er wordt het één en ander op ons bord geschept; mielies (witte maisbrij), spinach, heel lekkere spinazie, T-bone steak van de bbq, en roast potatoes. 

We gaan aan een tafel zitten en genieten van het lekkere eten. We zitten samen aan de tafel met een jong hollands koppeltje en een zuidafrikaan met zijn zoon. 

We praten allen honderduit, engels, nederlands, afrikaans ondereen en iedereen verstaat elkaar. We krijgen nog een dessertje, cake met vanillepap. 

Dan wordt het tijd om naar onze rondavel te gaan. 

Uit de kraan van de douche komt roestbruin water… Om 10 uur valt de elektriciteit uit. Slaapwel!

Geen opmerkingen: