Kenneth Stainbank NR

 


Volgende dag gaan we het Stainbank Nature Reserve bezoeken. Het ligt dicht tegen Durban dus ver moeten we niet rijden. Hier kan je enkele wandelingen maken van een half uur tot 2 uren. 

We nemen er een korte wandeling uit, bij ons duurt dat gewoonlijk toch 3 keer langer! We zien veel vlinders en grote sprinkhanen met verschillende kleuren. We wandelen voorbij een kudde zebra’s en wat later een kudde impala’s. 

Op enkele meters afstand wandelen we ze voorbij, met natuurlijk de nodige foto’s. Hier zijn ook verschillende picnic sites, bij elke picnic site staat een tafel en banken en een braai (bbq). Hadden we het geweten dan hadden we vlees en groente meegebracht! Misschien ooit een volgende keer… Dit park is echt wel de moeite, geen big 5 maar dat moet ook niet. 

We rijden ook nog naar de Valley of the thousand Hills. Als we dorst krijgen stoppen we bij een shebeen. Een vrouw “runt” deze shebeen om wat bij te verdienen voor haar en voor drie weeskinderen waar ze voor zorgt. 

Mensen kunnen hun wagen hier veilig komen parkeren om dan met hun crossmoto verder te gaan rondcrossen. S’avonds gaan we uit eten in Café Goa, een portugees getint restaurantje. Het is onze laatste avond hier, want morgen vertrekken we richting Drakensbergen.

Geen opmerkingen: