Zuid Afrika – Lesotho


 

Vele mensen vragen me: wat eten jullie zoal in Zuid Afrika? 

Dus deze keer heb ik ook vermeld wat we hebben gegeten. Over het algemeen wel hetzelfde als bij ons. 

We hadden een goede vlucht, drie zetels voor ons twee! Dat is leuk. We halen onze auto op, een Daihatsu Terrios, en vertrekken richting Bethlehem waar we zullen overnachten voor we Lesotho inrijden. 

Eens we de N3 af zijn rijden we tussen maisvelden en velden vol zonnebloemen. Koeien en varkens op de weg. Onderweg ook wegenwerken, waar we voor 5 km over een slechte zandweg moeten. We zijn goed op tijd en voor we naar de lodge rijden, gaan we langs Lionsrock. 

Dit zou een “big cat sanctuary” moeten zijn. Er is niet veel volk. We informeren naar de “Sanctuary Drive”, een soort game drive tussen leeuwen en andere grote katten. Het lijkt alsof ze de chauffeur nog ergens moeten gaan wakker maken. 

We doen dan toch even deze game drive en zien een aantal leeuwen en leeuwinnen die men uit europese dierentuinen is gaan weghalen, omdat deze niet goed behandeld werden. 

Nu worden ze hier opgevangen en verzorgd. Het is hier niet echt een aanrader, er zouden ook andere katachtigen zijn maar die krijgen we niet te zien. 

Het is alsof hier niemand zin heeft om iets te doen.

Geen opmerkingen: