Oribi Gorge NR

 


We bezoeken samen Oribi Gorge. Oribi Gorge is een natuurreservaat met een rijk groen landschap en eeuwenoude rotsblokken en kliffen gevormd van zandsteen. Het is meer een canyon dan een kloof en is bijna 5 km breed op sommige punten, en meer dan 400 m diep. 

Het reservaat is gelegen aan de samenvloeiing van de rivieren Mzimkulu en Mximkulwana. Erosie door deze rivieren hebben gezorgd voor bijna 30 km spectaculaire kloven en rotsen, bedekt met dichte subtropische vegetatie. Men kan hier wandelen, raften, abseilen. 

De suspension bridge is een brug van 84 meter lang boven de kloof. Hier durf ik toch niet op! Men kan hier ook nog een “wild slide” doen, een kabel gespannen boven de kloof, waar je dan kan langsschuiven, ook niets voor mij! 

Maar dan gaan we zien naar de “wild swing”, het zou de hoogste “swing” in de wereld moeten zijn. Het is een soort bungee, mensen springen naar beneden in de kloof aan een rekker, dit is pas angstaanjagend. Ook niks voor ons!!! Maar wel de moeite om te zien. Alhoewel, ik durf amper zien! 

S’avonds gaan we eten halen bij Nando’s : kip met fritten en groenten.

Geen opmerkingen: